Dvostruka grend slem šampionka i prva teniserka svijeta otišla u penziju u 30. godini

0

Nekadašnja prva teniserka svijeta Garbinje Muguruza objavila je da se povlači iz tenisa na konferenciji za medije u Madridu.

Muguruza, koja u oktobru puni 31 godinu, poslednji meč odigrala je početkom februara prošle godine – to joj je bio šesti poraz u nizu, posle kojeg je riješila da napravi pauzu. Pauzu, koja je sada prerasla u odlazak u tenisku penziju.

Osjećam da je došao trenutak da se oprostim. Bila je to duga, prelijepa karijera, puna trenutaka i anegdota, mogla bih hiljadu da ih ispričam. Vrijeme je da se penzionišem sa 30 godina, mada mislim da je preoštro koristiti tu reč. Ovo je počekta nove ere za mene. Da mi je neko rekao da ću osvojit GS titulu, biti prva na svijetu… To je nešto nevjerovatno. Najviše se ponosim time da sam se oduprla teškim trenucima”, rekla je Muguruza na konferenciji za medije na kojoj je objavila odluku da zavšri karijeru.

Špankinja rođena u Venecueli osvojila je dvije grend slem titule – Rolan Garos 2016. i Vimbldon 2017. godine – i igrala još dva grend slem finala, a ukupno je u karijeri osvojila deset titula.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.