Dvoličnost miljenika Brisela: Sad im Katnić radi za Mila, a u aferi “državni udar” im je bio institucija sistema!

0

NVO sektor, nezavisni mediji i opozicione političke partije, preciznije, svi oni koji su naklonjeni Briselu, nedjeljama nas ubjeđuju da je Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac, produžena ruka Mila Đukanovića. Otkrili su nam toplu vodu, zar ne? Svi oni u glas, danima nam “otvaraju” oči i govore da je SDT politička batina u rukama šefa režima. Ista ta klika, samo dvije godine ranije, nas je, u glas, ubjeđivala, u aferi “državni udar”, da treba pustiti da institucije rade svoj posao. Pod institucijama su tad podrazumijevali istog ovog Katnića, kojeg napadaju i prozivaju ovih mjesec dana. Dvolično i licemjerno. Kada su oni, a bilo ih je malo, govorili da SDT napada preko “državnog udara” najjači opozicioni savez, svi oni koji danas galame na Katnića, sjedjeli su u svojim udobnim foteljama i sa strane posmatrali sve što se dešava. Indirektno, navijali su da Katnić uspije u svom naumu i da razbije najjači opozicioni subjekt, jer će tako politički profitirati.

Pamtimo ćutanje većine NVO sektora, čast izuzecima, kao i glas razuma par novinara, i gotovo ni jednu jedinu opozicionu partiju, o medijima skoro da ne govorimo, opet čast samo pojedinim, možda možemo reći i samo jednom portalu. Tada su govorili da ne žele da se miješaju u rad institucija, odnosno SDT-a i da treba da se sve sprovede do kraja. I nijesu bili gadljivi na Aleksandra- Sašu Sinđelića, kao svjedoka saradnika tog istog Katnića. Čudno zar ne? Katnić im je bio institucija prije dvije godine, a danas nije. Licemjerno, zar ne? Ili možda neki sad shvataju da tuđa ruka ne češe tamo gdje vas zasvrbi.

Pamtimo i floskule da je “državni udar” dogovor režima i DF-a. “Opozicioni” mediji i neke opozicione partije su nas ubjeđivale mjesecima u taj scenario. I danas to rade. Ako su dosledni sebi, a očigledno nijesu, zašto ne ostanu i dalje pri toj tezi i kad je ova najnovija afera. Da je sve ovo dogovor režima i Duška Kneževića, i naravno Katnića. A, da, takav spin danas nije isplativ.

Ali, u tom grmu leži zec. Računaju da ovdje niko ne pamti više od jednog dana i da se sve zaboravlja. Reaguju zavisno od svoje političke procjene i procjene svojih mentora. Kad se Katnić obračunava sa onima koji su im smetnja da osvoje što veći broj glasova, onda se sjete da se ne treba miješati u rad institucija. Kad treba politički da profitiraju i uzmu koji grant više, onda su im institucije zarobljene i SDT radi za režim. I naravno, svi se prave ludi, kao da niko ne pamti šta su govorili prije dvije godine.

I da zaključimo, samo treba biti pošten prema sebi i javnosti i imati stav. Ne stav po potrebi i shodno političkom momentu. Jer, Katnić se nije promijenio preko noći. On je ono što je bio prije dvije godine. To će, garantujemo, biti i sjutra. I nije on naš problem. Glavni problem su nam svi oni kojima je bitan politički rejting ili koji grant više. I koji su za lični interes spremni da se ujutro pozivaju na institucije sistema a da ih popodne ruše!

Zato, poenta svega jeste, da politiku i uskostranačke interese i grantove ostavimo po strani. I da ne mijenjamo stavove po potrebi i za sopstveni interes.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.