Dvije osobe nelegalno lovile ribu na Skadarskom jezeru

0

 

Služba zaštite NP Skadarsko jezero je u rejonu Gostiljska Rijeka, 17. februara ove godine, zatekla dvije osobe kako upotrebom lampe i osti vrše nelegalan izlov ribe.

“S obzirom da su način i korišćenje ovih sredstava zabranjeni zakonom, od nesavjesnih lica privremeno su oduzeti vanbrodski motor (četiri konjske snage), osti, dvije baterije za napajanje reflektora, električna lampa, kao i drveni čun sa četiri kolomata”, saopštili su iz Nacionalnih parkova.

Osobe koje su zatečene u vršenju nelegalne aktivnosti su procesuirane nadležnim državnim organima na dalje postupanje.

“Nacionalni parkovi Crne Gore nastoje da u skladu sa postojećim ljudskim i tehničkim mogućnostima doprinesu suzbijanju svih oblika nezakonitog djelovanja na prostorima zaštićenih područja, posebno spriječavanju vršenja nezakonitog izlova ribe u NP Skadarsko jezero kojim se nanosi nemjerljiva šteta po biljni i životinjski svijet zaštićenog područja”, poručuju oni.

Istovremeno, nastojeći da unapređuju rad i uspostave efikasniju kontrolu prostora, ističu da, krivolovcima i svima onima koji na bilo koji način nanose štetu ukupnim vrijednostima akvatorijuma i prekograničnog prirodnog prostora, na Skadarskom jezeru neće biti mjesta.

“Naša poruka registrovanim ribolovcima, odnosno onima koji svoje porodice hrane od jezera na način regulisan zakonom, i dalje ostaje ista, a to je da će imati svu pomoć od NPCG”, jasni su u Nacionalnim parkovima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.