Mladen Mikijelj

Dušku Kneževiću potvrđen pritvor

0

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda ostavilo je na snazi rješenje kojim je okrivljenom Dušku Kneževiću (65) određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, kazala je CdM-u samostalna savjetnica u Višem sudu Marija Raković.

Knežević se tereti za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

Večeras su u Viši sud oko 19:30 sati stigli specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić i advokat Duška Kneževića Dražen Medojević, a zatim je stigao i drugi branilac Zdravko Đukanović.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević izručen je danas Crnoj Gori iz Londona i uz velike mjere obezbjeđenja sproveden je u Viši sud u Podgorici.

Ministar pravde Andrej Milović kazao je u Dnevniku 2 na TVCG da tužilaštvo treba da procijeni da li će optuženi biznismen Duško Knežević postati svjedok saradnik. Naglasio je da se današnje izručenje Kneževića dogodilo jer UK posjeduje dovoljan stepen povjerenja u crnogorske institucije.

“Ukoliko sud procijeni da on ima određene dokaze vjerujem da može postati svjedok saradnik”, kazao je Milović.

Kako je istakao, crnogorske institucije će procijeniti da li će postati svjedok saradnik, a on ima potpuno povjerenje u njih.

Istakao je da današnje izručenje Kneževića dogodilo jer UK posjeduje dovoljan stepen povjerenja u crnogorske institucije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.