Dušku Kneževiću ne daju kod Mila Božovića: Bezbjednije mu je u samici?

0

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) odbila je predlog uhapšenog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića da u istražnom zatvoru bude premješten u sobu u kojoj boravi pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, Knežević je i dalje u takozvanoj samici, najvjerovatnije iz bezbjednosnih razloga.

Knežević je upravi UIKS-a nedavno uputio pismo tražeći da ga posjeti mitropolit Joanikije, što mu je udovoljeno, ali je odbijen zahtjev za premještaj kod Božovića, što je tražio i gradonačelnik Budve.

Apelacioni sud je prekjuče odbacio kao neosnovanu žalbu Kneževićevih branilaca, ostavljajući na snazi odluku kojom mu je Viši sud u Podgorici odredio pritvor. Velika Britanija je predsjednika Atlas grupe izručila Crnoj Gori 30. aprila, pet godina nakon što je za njim raspisana potjernica. Knežević je potraživan radi vođenja krivičnih postupaka u kojima ga Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Po dolasku u Crnu Goru, Knežević je najavio da je spreman da pruži dokaze protiv Mila Đukanovića. Kako je kazao, u Crnu Goru je došao s plavom torbom u kojoj su dokazi o kojima govori sve vrijeme od kada ga naše vlasti potražuju.

U pismu upravi UIKS-a žalio se na uslove u ćeliji u kojoj boravi.

– Molim vas da omogućite da pređem u sobu kod Mila Božovića, jer se ovdje osjećam klaustrofobično i usamljeno i noću spavam pod tabletama i budim se često, gdje gledam siluete miševa koji izlaze iz rupe na plafonu i kreću se do cijevi od centralnog grijanja. Odričem se zatvorske hrane i tražim da mi porodica i prijatelji donose obroke. Molim da kopiju ove molbe prenesete resornom ministru Andreju Miloviću – naveo je Knežević u pismu.

Podnoseći žalbu na pritvor, odbrana je predložila Višem sudu da Knežević bude pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 75 hiljada britanskih funti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.