Duško Marković se sastao sa ljudima iz DAN-a: O ubistvu Duška Jovanovića ni da pisnu pred premijerom!

17

Predsjednik Vlade Duško Marković i zamjenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan Nikola Marković ocijenili su da Vlada i mediji treba zajedno da rade na nadogradnji medijskog zakonodavstva, jačanju crnogorske medijske scene i njenoj održivosti i profesionalnosti kao potrebi crnogorskog društva.

Na sastanku nije bilo riječi o ubistvu Duška Jovanovića, vlasnika Dana, jer o tome nema ni slova u saopštenju Vlade nakon sastanka. Čelni ljudi sadašnjeg Dana ne smiju više ni da pitaju one koje su javno prozivali o likvidaciji svog urednika i vlasnika o tom ubistvu, jer je važnija finansijska pomoć koju režim najavljuje štampanim medijima, da bi opstali, jer im više niko ne vjeruje, a sve manje i kupuje. Jasno je da nakon ovog susreta i onoga što je dogovoreno, Dan postaje još jedan medij u rukama vladajućeg režima.

Prisjetimo se da su iz Dana nekada optuživali Duška Markovića da je prijetio Dušku Jovanoviću, ali se sada to zaboravilo, jer su džepovi izgleda važniji od istine o ubistvu.

Tako je nekada opoziciona novina, danas rame iz rame sa RTCG-om, Dnevnim novinama i Pobjedom. Dok opozicija odbija susrete sa Vladom koja najavljuje otimanje svetinja, oni koji se kriju iza Duškove slike, ne bi li sačuvali to malo tiraža što im je ostalo, sada igraju kako im režim naredi.

Umjesto da se raspitaju oko Duškovog ubistva, delegacija Dana je dogovarala sa Markovićem kako da se ugase mediji koje ne mogu da kontrolišu da im prave štetu jer više ne mogu da narodu podvaljuju svoje naručene i spinovane tekstove.

Nažalost, nakon ovog sastanka, i onima koji su bili u nedoumici, sada je jasno. Duško Jovanović je uzalud dao svoju glavu, da bi oni koji se kriju iza njegove slike, danas trgovali sa onima protiv kojih se on borio i kao političar i kao novinar.

Na sastanku, održanom u okviru premijerove inicijative Savez za Evropu, razmotreno je u konstruktivnom duhu više predloga i sugestija o zaštititi i unapređenju crnogorskog medijskog prostora uključujući obavezu registracije medija i potpune transparentnosti vlasništva kao i dalje unapređenje oblasti medijskog oglašavanja.

Postavlja se pitanje, kada su već govorili o vlasničkoj strukturi medija, da li je delegacija Dana objasnili premijeru, koji to zna, ali bar reda radi, da je Dan nastao tako što je opljačakana država Srbija. I da su napravljeno parama koje je dala Savezna Vlada SRJ.

Predsjednik Vlade i zamjenik glavnog urednika dnevnog lista Dan saglasili su se da Komisija za istraživanje napada na novinare i imovinu medija dobije međunarodnu ekspertsku tehničku pomoć i da bude predstavljena u Savjetu za vladavinu prava.

Sastanku su prisustvovali direktorica marketinga Dana Smiljka Miličković i urednica Podgoričke hronike u Danu Ljiljana Minić, a sa strane Vlade ministar kulture Aleksandar Bogdanović i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević.

17 Comments
 1. Ramzes komentariše

  Ne čitam vise Dan

  13
 2. radnik komentariše

  Bruka i sramota. Zahvaljujuci liku i djelu Duska Jovanovica te olosi su se obogatile. Inace, odavno su poskidali sve slike pokojnog Duska iz redakcije, jedino su ostavili u marketingu i na naslovnoj strani Dana, jer i danas zahvaljujuci njegovom imenu uzimaju novac. Da nije tako, Slavica olos od njegove zene bi skinule sve slike, kao sto je uradila u redakciji. Ne zeli ni sliku da mu vidi, dobil je sto je htjela NOVAC.

 3. ljilja komentariše

  Posteni narode, probudi se ne kupujte Dan, jsr samo punite dzepove Mladenu, Slavici i Markovicu. Imaju nekretnine po cijeloj Crnoj Gorl i sire. Kupuju kola po 130.000 eura, ljetuju na najskupljim destinacijama a vi od usta odvajate da kupite to smece od novina. Danas ni rijec p covjeku koji ih je stvoril. Sramota

  4
  1
 4. SPS komentariše

  A dje ga je ona pjanica od Mladena? Sto ne vrati pare sto je pokrao od Slobodana Milosevica? Bog ce sve to naplatiti na kraju, sram Vas bilo lopovi.

  4
  1
 5. Opozicija komentariše

  Tuzni skup. Propade Dan ka žeton na igrice kod Pera.

 6. Mans komentariše

  Bili su Vanja i Nikola kod Duska Markovica. Ide li sjutra i onaj domar sto su ga pretukli, zna li ko?

 7. Vanja komentariše

  Posraše se u DAN. Nikolica i njegova prikolica. Oće li zvati Scotland jard da utvrdi jel mu žena na onom snimku?

 8. Mladenov drug iz klupe komentariše

  Mladen je stara špijunčina ANB-a. Nakrao se, a nosi isti džemper i jaknu pet godina da ga ne provale.

 9. Scotland jard komentariše

  Ne smiju da pitaju za Duškovo ubistvo, a ova debilčina od Markovića zove Scotland jard da utvrde ko je Slavici ukrao cipele iz gepeka. Pi, sram Vas bilo lopovi iz Dana.

 10. ANB komentariše

  DPS je kupio Dan. Pare je dao Cane Subotić, to svi znaju. Ne možete u arhivi više da nađete ni jedan tekst o švercu cigareta i Canetu. Provjerite pa ćete da se uvjerite. Dan je bilten Duška Markovića

 11. Mili komentariše

  Tiraž DAN-a je ispod 4.000. Malo su prodavaniji od Pobjede. To su ista govna

 12. Brak je ugasio Dan komentariše

  Svi štampani mediji su pod kontrolom DPS-a. Dusko Markovic je najavio da ce da daju pare i Danu da ne propadne jer ih vise niko ne cita. Toliko o tome koliko su oni opoziciona novina.

 13. Bokan i Komo komentariše

  Voli i Lakovic drze Dan u zivotu jer im placaju reklame, jer je DPS naredio da Dan ne smije da propdne jer im treba pred izbore da razbiju preko njega opoziciju.

 14. Piper komentariše

  Bravo za Borbu. Vi ste jedini naslednici Duska Jovanovica.

 15. Demokrata komentariše

  Cilj je jasan. Dan treba da glumi opoziciju i da titra muda Becicu da bi omogucili da DPS pobijedi. Jer je naredba da Dan razbije ideju o jedinstvenoj opozicionoj listi, tako sto ce da pumpaju Becica, samo da se opozicija ne ujedini. Pa to i vrapci na grani znaju. Provaljen je DPS, Dan i Becic

 16. posteni narod komentariše

  Bravo za Borbu! Bravo za Drazena Zivkovica! Sve pohvale

 17. serdar komentariše

  Smiljka ?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.