Duško Knežević saslušan u SDT-u

0

Optuženi Duško Knežević saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), prenose „Vijesti“, pozivajući se na više izvore.

Taj biznismen izručen je 30. aprila Crnoj Gori iz Velike Britanije.

On se tereti za više krivičnih djela u kojima je oštetio državu za više miliona eura.

Njegovi advokati najavili su pres konferenciju za večeras.

Protiv Duška Kneževića je u Crnoj Gori podignuto više optužnica – između ostalog za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu „Karbon“ u kojem je navodno sa još četiri člana kriminalne grupe pričinio štetu kompaniji „Global Karbon“ i pribavio protivpravnu korist od 1.942.000 eura.

Knežević je optužen i u predmetu „Aerodromi“, gdje je sa direktorima njegove Atlas banke Markom Nikolićem i Dijanom Zečević, navodno Aerodrome Crne Gore oštetio za tri miliona eura.

Početak 2019. godine obilježila je afera „Koverat“, kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 eura.

Knežević tvrdi da su to pare za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa liderom DPS-a i aktuelnim predsjednikom države, Milom Đukanovićem.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.