Duško Knežević: Podržavam protest za spas Bolnice Meljine, to će ubrzati rješenje!

0

Povodom sjutrašnjeg zakazivanja drugog protesta „Svi zajedno za spas bolnice“, uz dvočasovnu blokadu graničnog prelaza Debeli brijeg, u organizaciji Opštine Herceg Novi, oglasio se Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe u čijem vlasništvu je kompanija “Meljine kompleks” koja upravlja PZU „Opšta bolnica Meljine“.

– Potpuno podržavam i ovaj protest, koji se organizuje za spas Bolnice Meljine. Smatram da građani Herceg Novog i Crne Gore ne treba da trpe štetu zbog aktivnosti halapljivog Mila Đukanovića i njegovih poslušnika. Podsjetiću da su Bolnici Meljine štetu prouzrokovali članovi stečajne mafije, od kojih su većina uhapšeni. Vođa ove kriminalne grupe je doskorašnji predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, koji je u Meljine slao svoje “specijalce”, specijalne tužioce. Saša Zejak, stečajni upravnik Bolnice Meljine, uhapšen je u paketu sa Jovanićem, dok je njegov kolega Žarko Ostojić bjekstvom izbjegava hapšenje. Budimir Šegrt, bivši predsjednik Odbora direktora “Meljine Kompleksa” i direktor Bolnice, kasnije ministar zdravlja, hapšen je zbog zloupotreba položaja u “slučaju Meljine”. U tom kriminalnom društvu veliku ulogu je imala i aktuelna direktorica Bolnice Olivera Mihailović Elez, koja je zbog svog duga od 19.000 eura uvela  bolnicu u stečaj – kaže Duško Knežević.

Knežević je podržao protest Novljana na graničnom prelazu Debeli brijeg, i on očekuje da Vlada nastavi da pronalazi rješenje za bolnicu Meljine, poštujući obije strane u sporu.

Mi smo živo zainteresovani da se što prije riješi ovaj gorući problem izuzetno važne zdravstvene ustanove. Očekujemo da Vlada Crne Gore nastavi da pronalazi rješenje za Bolnicu Meljine, poštujući obje strane u sporu. Pravni tim Atlas grupe podnijeće krivične prijave protiv i svih koji su Bolnicu i Kompleks Meljine utjerali u stečaj, kako bi nanijeli štetu vlasniku, a takvim postupcima su bolnicu doveli u nezavidnu situaciju. Zato i podržavam protest Novljna na graničnom prelazu Debeloi brijeg – rekao je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.