Duško Knežević: Peđa Mitrović po nalogu Katnića tražio da reketiraju klijente Atlas banke!

Duško Knežević: Peđa Mitrović po nalogu Katnića tražio da reketiraju klijente Atlas banke!

Predrag Mitrović, bivši direktor Uprave za sprečavanje pranja novca, dolazio je kod mene kući, po nalogu Milivoja Katnića da me ubijedi da dozvolim reketiranje klijenata Atlas banke, tvrdi Duško Knežević.

“Poznajem ga dugo. Upoznao sam ga davno na jednom ekonomskom forumu na Brezovici, na koji je došao sa Veselinom Vukotićem. Detalje našeg odnosa neću ovom prilikom objašnjavati, samo ću reći da je po nalogu SDT Milivoja Katnića dolazio da me ubijedi da dozvolim da izreketiraju klijente Atlas banke koji su koristili naš servis e-commerce, a kojima je prethodno blokirao novac. Tražili su da klijente banke ubijedim „da se Katnić sa njima nagodi“, a da ja to odobrim, pošto su se tu vrtjele ogromne sume za naše prilike. Ja to nijesam dozvolio jer je jasno da bi to ugrozilo poslovanje banke i naše partnere otjeralo iz Crne Gore.

Epilog znamo, ubrzo je Katnić pokrenuo istragu, nastavio sa blokadom novca naših klijenata i napravio štetu i Atlas banci i Crnoj Gori koja se više ne može ni izmjeriti. Izazvao je ekonomski i politički haos koji će Crnu Goru koštati preko milijardu evra. To je sve što u ovom trenutku mogu reći. Sastanak na kojem mi je Mitrović prenio ovaj zahtjev Katnića odigrao se u mojoj kući u Podgorici, u Ulici Rista Stijovića.

Da li imate snimke sa Peđom Mitrovićem?

Imam snimke nekih naših razgovora, kao i snimke iz nekih prostorija koje smo davali na korišćenje Peđi Mitroviću. On je poznat kao član grandovskog klana i glavni vojnik Zorana Lazovića.

Zašto dovodite u vezu pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića?

Lazović je, pored toga što je pomoćnik direktora policije i pobratim Milivoja Katnića, i glavni kurir između Đukanovića i Katnića, a veze su višeslojne. Još nešto, supruga Peđe Mitrovića, Lidija Mitrović je specijalni tužilac kod Katnića.

Nažalost Katnić i danas preko “azerbejdžanske veze“ pokušava da se “dogovori“ po nalogu Mila Đukanovića sa klijentima blokiranih 63. miliona i da uzmu pare iz stečajne mase i tako ošteti direktno Atlas Banku u stečaju.

(IN4S)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *