Duško Knežević: Milov kastodi račun krije tajnu za aferu Telekom i skrivenog kupca!

3

“Tajna se krije u transakcijama u Crnoj Gori, tj. kupovini i prodaji akcija Prve banke na berzi, kada je Milo Đukanović uvećao šest puta kapital i napravio enormnu zaradu. Ako specijalno tužilaštvo otvori taj račun imaćete riješeno sve – odakle su pare došle za pokrivanje Đukanovićevog kredita i ko je osoba koja se krije iza kastodi računa kao kupac Đukanovićevih akcija sa vještački napumpanom cijenom. U sve to su umiješana i poznata braća iz Podgorice, a njihova imena će uskoro biti objelodanjena. Kastodi račun Mila Đukanovića krije tajnu za Telekom i skrivenog kupca. Taj račun vodi do investitora vile na Gorici, otkrio je nove detalje u ekskluzivnom razgovoru za Borbu, predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević.

Đukanović i Knežević

Ističe i da su braća Ivanović, Vlada i Miodrag, žrtve Mila Đukanovića i po prvi put otkriva spisak biznimena koji finansiraju DPS.

“Vlasnici svih režimskih firmi plaćaju izbore za DPS- Bemax, Čelebić, Zetagradnja, Cijevna komerc, Volvox, Franca, Voli, Laković, Veletex… Uglavnom, svi koji nešto znače u biznisu u Crnoj Gori moraju da plaćaju reket Đukanoviću”, kaže Knežević.

Poručuje i da će Ivana Brajovića raskrinkati, kao i njegove finansijske malverzacije.

“Brajović je prodao fiktivno zemlju po 7 puta većoj cijeni od realne i tako je zatvorio kredite i kartice, a isplivaće i još mnogo toga”, kazao je Knežević.

Roćen je Milova veza sa podzemljem

Navodi i da je Milan Roćen, glavni Đukanovićev čovjek iz sjenke.

“Milan Roćen mu je jedan od najbližih saradnika od koga se svi plaše u hijerarhiji, posebno zato što iza sebe mafijaški Grandov klan. On mu je spona između podzemlja, politike i vanjskih konekcija, priča Knežević.

Na naše pitanje šta sve ima od saznanja vezano za Ivicu Stankovića, Knežević odgovara:

“Rekao sam da treba da se ispita imovina Stankovića i njegova veza sa kompanijom Voli i Draganom Bokanom. Dobija stanove od biznismena, skupocjena kola takođe. Ja imam posebnu “gumicu” za Stankovića koju čuvam za odgovarajući trenutak, kao što čuvam torbu za Đukanovića”, ističe on.

Imam još dosta snimaka, bio sam zadužen za razgovore oko finansiranja referenduma

Osim snimka sa plavom torbom, da li ima još neki snimak, eksplicitne sadržine, na kojem su pojedinci iz vrha države Crne Gore?

Kao što sam rekao, snimaka ima dosta. Pošto je evidentno da sam iznio previše informacija za kratko vrijeme. Tu su za nešto više od mjesec dana bile afere Koverta, Ničija kuća, viceguverener Milošević, A2A, kredit kod Pireus banke, Brajovićeve kartice i krediti… Zato ću dinamiku iznošenja novih dokaza usaglasiti sa dešavanjima na terenu i sa ostalim političkim subjektima koji su u komunikaciji sa Pokretom Zajedno do Slobode.

Ne želite da govorite o referendumu za nezavisnost. Možete li otkriti da li je bio neki sastanak uoči referenduma, sa Milom Đukanovićem, na kojem su prisustvovali biznismeni na kojem je dogovoreno koliko ko novca treba da da u kampanji?

Bilo je puno sastanaka i dogovaranja strategije. Uglavnom sam vodio razgovore oko finansija i međunarodnih kontakata. To su uvjek bili razgovori u četiri oka.

Đukanović, Knežević i Marović

Da li ste pomagali Đukanovića u sukobu sa Momirom Bulatovićem 1996. godine i da li je Đukanović regularno pobijedio na izborima Bulatovića 1997. ili ne?

Nijesam bio tada uključen. Presudnu ulogu odigrao je Svetozar Marović, koji je direktno odredio pobjednika stajući na stranu Mila Đukanovića. Zahvalio mu je tako što ga je eliminisao, kao što će pokušati da eliminiše svakoga ko mu može biti u određenom trenutku konkurent ili predstavljati makar malu prijetnju. On na sve načine gleda da zaštiti sliku o sebi kao nedodirljivom gospodaru, a u stvari se plaši svakoga ko zna više od njega. Kada to primijeti onda postaje nemilosrdan. Tako je uspio da namjesti igru mnogima i doveo DPS danas na to da mu u Predsjednuištvu sjede ikebane umjesto političara od formata.

DPS finansiraju Dragan Bokan, Baća Radović, Komnen Laković, Danilo Petrović, Tomo Čelebić…

Osim Vas, koji su to još biznismeni koji su davali novac DPS-u po nalogu Đukanovića?

Vlasnici svih režimskih firmi – Bemax, Čelebić, Zetagradnja, Cijevna komerc, Volvox, Franca, Voli, Laković, Veletex… Uglavnom, sve koji nešto znače u biznisu u Crnoj Gori moraju da plaćaju reket Đukanoviću.

Koja je uloga Gorana Sita Rakočevića u, kako kažete, mafijaškoj hobotnici DPS-a?

Milo i Sito su kumovi. Milo je dva puta vjenčao Sita Rakočevića. Mislim da je Sito odigrao glavnu ulogu u formiranju Mila Đukanovića, posebno u ranoj fazi dok mu je pisao govore i učio ga političkom nastupu. Zato su nekoliko puta dolazili u sukob, a i njemu je slao policiju dok je bio diretor RTCG. Đukanović ne voli jake ljude oko sebe i mislim da je njihov odnos sada jako zategnut. Sito mora da savije glavu pred godspodarom jer se plaši za svoju familiju i zato se potpuno isključio iz političkog i javnog života. Nema očigledno mnogo važnosti to što je Sito bio jedan od najboljih studenata Univerziteta Veljko Vlahović, a Milo je završio sa prosjekom šest.

Preko Bokana se izvlače pare iz Plantaža, tokom razgovora mu je neko suflirao šta da priča

Premijer Duško Marković i Dragan Bokan

Kako tumačite poziv Dragana Bokana? Da li je Dragan Bokan dio hobotnice i da li imate saznanja o njegovim poslovima i problemima koje ima u Srbiji?

Namjerno je to uradio i to pred četvrtu utakmicu koja se igrala u Podgorici. Mislim da je neko bio pored njega ko mu je suflirao što da priča sa mnom. To što Bokan kaže da je povod mojih napada na njega bila košarka, ja pitam kako može biti povod košarka kada je on zvao mene, a ne ja njega. Preko Bokana se izvlače pare iz Plantaža, u čemu aktivno učestvuje Verica Maraš jer je pristala da
prodaje kompaniji Voli pod mnogo povoljnijim uslovima u odnosu na druge kupce, sve u cilju dobijanja keša neohodnog za preživljavanje firme. Keš se uglavom od Volija dobija preko IRF-a, putem faktoringa, što Plantaže dodatno košta za troškove kamata. Pošto zavise od keša Volija, Voli je u situaciji da traži i posebne marketinške uslove i sponzorstva. Jedno od tih je i sponzorisanje KK Budućnost. Uplate KK Budućnosti od strane Plantaža svode se samo na zamjenu naloga za plaćanje. Kada je potrebna uplata KK Budućnost na ime sponzorstva od strane Plantaža, Voli uplati Plantažama dogovoreni iznos, plaćajući time svoje obaveze za kupljenu robu i zahtjeva od Plantaža da taj iznos, isti dan uplati KK Budućnost, bez mogućnosti da Plantaže mogu raspolagati tim novcem shodno svojim poslovnim obavezama.

Okupljam pokrete i partije za rušenje diktature

Da li su tačne spekulacije da planirate osnivanje stranke i ako jeste, ko su, osim Vas, nosioci te priče?

Već duže se radi na analizi situacije nastale nakon afere Koverta, koja je izazvala politički zemljotres. Nijesmo zadovoljni učincima antirežimskih subjekata jer je postojao bolji način da opozicija valorizuje i aferu i građanske proteste. Zato sam odlučio da započnem projekat osnivanja partije, Evropska partija Sloboda (EPS). Cilj nam je da ta partija bude dovoljno uticajna da može okupiti što više pokreta i političkih stranaka koji se zalažu za rušenje diktature u Crnoj Gori.

3 Comments
  1. Đoko Orlandić komentariše

    Koja prdnjava od Zećanina. Ništa konkretno. Ne s… no daj snimak. Nemaš ga. Što se tiče referenduma ko god je dao pare prsti mu se pozlatili. PS Sveto nema veze sa izborima Milo-Momir, no ja u drugom krugu. Pitajte Slavka.. To je presudilo.

  2. Kia Kockar komentariše

    Đoko, ti si luzer kojeg žena hrani, pljuješ Srbiju a ne možeš posao za 300 eura da nađeš u Montenegru da se vratiš iz Beograda. Pljuješ Mila gdje stigneš a špijaš za njega i tako mrvice skupljaš da imaš za tiket. Splačino Crmnička, sa dna kace doušničke

  3. […] Duško Knežević: Milov kastodi račun krije tajnu za aferu Telekom i skrivenog kupca! […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.