Ðurić: Kurti nije ukinuo takse, ne nasijedati na lažne vijesti

2

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića izjavio je da tehnički premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljib Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i ne treba nasijedati na lažne vijesti.

– Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mjere za naše građane i privredu, koje naziva reciprocitetom – naglasio je Ðurić u saopštenju.

Ovim se, istakao je on, situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, već se na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe.

Ðurić je naveo da Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji i naglašava da je ova odluka predstava namijenjena dijelu međunarodne zajednice.

– Smatram, međutim, da nikako nije vrijeme za mere poput onih koje je usvojila Priština, već je ovo vrijeme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredjeljenje, vjeru i naciju – zaključio je Ðurić.

2 Comments
  1. real komentariše

    pa to tvoj kurir objavljuje ne ja

  2. Kafanski filozof komentariše

    Ne verovati Albancima nikako!
    Siptarima jos manje!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.