Dulović: DPS pozivao i na patriotske skupove, nakon napuštanja partije krenula haranga na mene i porodicu

0

Bivši član kolašinskog DPS-a Davor Dulović tvrdi da je, nakon napuštanja te partije prije dva mjeseca, krenula opšta haranga na njega i njegove članove porodice. Kako je saopštio za “BORBU”,  nikada nije učestvovao ni na jednom skupu ni desnice, ali ni ljevice, iako ih je DPS koji nije bio organizator pozivao na “patriotske skupove”. U pozivu su nuđene dnevnice i sendviči, ali i ono čuveno “nemaš izgovor”.

Naš portal je ranije objavio da je Dulović napustio DPS, jer ne želi da bude član stranke čiji se vrh bori protiv sopstvenog naroda i šalje ratnohuškačke izjave.

Dulović je istakao da, iako pismo nije bilo za objavljivanje, u njemu je opisao sve što je želio da kaže medijima.

“Pismo je sastavljeno prije dva mjeseca i predato OO DPS Kolašin, kome je bilo i namijenjeno, nije bilo predviđeno njegovo objavljivanje. Dva dana prije objave pisma, posle moje slike sa monarhističkom zastavom, krenula je opšta haranga na mene i članove moje porodice. Uzeta je moja slika, sa dodjele nagrada najboljim učenicima, sa tadašnjim ministom prosvete Šehovićem, na pomenutoj svečanosti, prisustvovao sam u svojstvu roditelja. Naime, moja kćerka je dobila nagradu, drugi put zaredom, od Fonda za kvalitet i talente. Dotični ministar ju je prvi put istakao između 500 nagrađenih, posvetivši joj čitav pasus u govoru koji je održao tom prilikom”, objasnio je on.

Dulović je naglasio da je nekoliko njegovih sugrađana koji su plaćeni da budno prate osipanje komitskih redova, tkz „partijski bičevi” su hitno reagovali, spojivši sliku sa proslave i sliku sa zastavom kraljevske vojske.

“Napomenuo bih da nikada nisam bio ni na jednom političkom skupu sa pomenutim gospodinom, niti član njegove stranke”, dodao je on.

Dulović naglašava da je cilj  bio da se predstavi prva slika kao slika sa nekog od “patriotskih” skupova, navodnih ultradesničarskih organizacija.

“Dodao bih da sam primio poziv (stranke) da prisustvujem skupovima, da sam čuo i ko treba da plati dnevnice za gorivo i naravno, za nezaobilazne sendviče, na kraju pozivnice je bilo „nemaš izgovor”. Da je bio veći odziv, ne sumnjam da bi bilo nasilnih upada, rušenja, paljenja, znate već, „kristalna noć”. Napominjem, eksplicitno, poziv stranke, a sjutradan vidim na instagramu da nije stranka organizator skupa … a ipak poziva, tj primorava, bez izgovora!? Ali eto, ja nađoh izgovor. Izgovor da ne idem na fašistički skup, da ne slušam Tompsona i ostale „patriote””, poručuje on.

Što se tiče stranke, na kraju krajeva, kako dodaje, DPS je građanska partija, otvorena i za monarhiste …

“A dodjeli nagrada učenicima, mogu da prisustvu i njihovi roditelji, složićete se zar ne. A što se tiče zastave, mogu da citiram drugog pjevača, mome srcu milijeg: „Nek vetar tiho, po polju piri”… Hvala našem Mitopolitu koji je sve ovo pokrenuo, kao što mali kamičak pokrene velike lavine, ili slomi, veliku, staklenu posudu. Hvala Vam što ste mi dali priliku da objasnim nešto neobjašnjivo, da neko poslije decenije, digne glavu i dobije stalne grudi, od viteštva odviknute”, zaključio je on u pismu upućenom redakciji našeg portala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.