Dukaj razgovarao sa predstavnicima Asocijacije menadžera: Unapređenje saradnje MJU i AMM-a

0

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sa saradnicima razgovarao je danas sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore predsjednikom AMM-a, Budimirom Raičkovićem, zamjenikom predsjednika, Zoranom Savićem, izvršnom direktoricom Anđelom Radosavović i predsjednikom Odbora za primjenu AI, Ivanom Šoćom.

Sastanku su prisustvovali pored ministra i generalni direktori za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise, Dušan Polović i za strateško planiranje u javnoj upravi, međunarodnu saradnju i IPA fondove Marija Hajduković,

Na sastanku je razgovarano o reformi javne uprave, digitalnoj transformaciji, modernizaciji i efikasnosti javne uprave i to u segmentu e-usluga.

Ministar Dukaj je upoznao prisutne sa aktuelnim planovima Vlade Crne Gore i Ministarstva javne uprave, koji se odnose na reformu javne uprave i unapređenju i razvoju ljudskih resursa.

On je pohvalio aktivnosti AMM-a na polju digitalne transformacije i istakao da postoji prostor za saradnju, kao i uključivanje AMM-a u Savjet za javnu upravu, kao i druga tijela za čiji rad je nadležno Ministarstvo.

„Ministarstvo javne uprave, u procesu digitalne transformacije, iako punom izazova, nastoji da ojača saradnju privrednog sektora i Vlade, prije svega, sa ljudima koji su lideri digitalne transformacije u Crnoj Gori“, rekao je ministar Dukaj, pa dodao:

„Digitalna transformacija jedan od najvažnijih zadataka društva u cjelini, u kojem svi moraju biti svjesni da digitalizacija bez ključne transformacije naše svijesti, načina poslovanja, znanja i vještina ne može biti dovoljna za napredak u ubrzanom savremenom svijetu“, kazao je Dukaj.

Predstavnici Asocijacije su upoznali ministra sa aktivnostima AMM-a, sa fokusom na digitalizaciju javne uprave, razvoj ljudskih resursa i upravljačkih vještina, kao i na digitalnu transformaciju.

Predsjednik Asocijacije upoznao je predstavnike MJU sa aktivnostima AMM-a, sa posebnim osvrtom na dobro upravljanje i potrebu za jos snažnijom profesionalizacijom i depolitizacijom javne uprave, kao i da Asocijacija svojim kadrovskim kapaciteima moze pomoći javnoj upravi u reformi koja bi za rezultat imala efikasne i korisne servise za privredu i građane.

Na sastanku je dogovoreno konkretizovanje saradnje MJU i AMM-a kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji.

Konkretni planovi aktivnosti u navedenim oblastima, usaglašene su na sastanku, kako bi saradnja imala što veći stepen realizacije kada je u pitanju efikasnost, transparentnost i kvalitet servisa koje pruža javna uprava privredi i građanima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.