Dukaj – Grubišić: Digitalizacija svih poslovnih i društvenih procesa

0

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se danas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem.

Ministar Dukaj je na početku upoznao ambasadora sa planovima, dostignućima i ciljevima ministarstva za 2024. godinu, koji su i dio programa 44. Vlade Crne Gore.

„Za nas su reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost procesi koji se moraju razvijati istovremeno, jer su neodvojivi i veoma važni za nesmetano funkcionisanje države. Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave prepoznali su značaj i vrijednost same digitalne transformacije i nastojimo da ovaj koncept unaprijedimo i u potpunosti promovišemo. S tim u vezi, kroz stvaranje jedne savremene i efikasne elektronske uprave, trudimo se da digitalizujemo sve poslovne i društvene procese, kako bismo dostigli naš krajnji cilj, a to je administracija bez papira“, kazao je ministar Dukaj.

„Samo profesionalna javna uprava, koja pruža kvalitetne usluge građanima i privredi, može ispuniti sve neophodne kriterijume i kapacitete koji su nam potrebni na putu ka pridruživanju Evropskoj uniji“, kazao je ministar Dukaj.

Ambasador Grubišić je pozdravio planove Ministarstva javne uprave, kao i kvalitetnu  razvijenu saradnju s Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Naravno, uvijek imajući na umu naše savezništvo u NATO-u.

„Razmjenom iskustava može se postići zajednički napredak, posebno u smislu prilagođavanja evropskim standardima“, naglasio je ambasador.

Sagovornici su ukazali na brojne mogućnosti saradnje između Crne Gore i Hrvatske u oblasti digitalizacije, reforme javne uprave, i jačanje administrativnih kapaciteta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.