DS u rasulu, tajne veze sa Vučićem?

0

Prijetnje bojkotom izbora, poziv na pobunu, “trka” između Dragana Šutanovca i Dragana Đilasa, sve glasnija “šaputanja” o vezi odlazećeg rukovodstva sa Aleksandrom Vučićem. Tako stoje stvari u Demokratskoj stranci, dvije nedelje pred izbore, na kojima će se članstvo opredeljivati između tri kandidata za predsjednika i 13 za potpredsjednika.
Ko će biti novi lider DS-a poslije izborne skupštine? Zbog brojnih sukoba i spekulacija koje dolaze iz redova Demokrata, ovo nekad najvažnije pitanje sve se ređe postavlja, mada se izborna skupština te stranke održava već 2. juna. Od početka kampanje, o dešavanjima u DS kolaju razne priče. Naime, pojedini članovi i bivši funkcioneri te partije tvrde da postoji saradnja Dragana Šutanovca i Aleksandra Vučića, koji je navodno obećao Demokratama učešće u budućoj vladi u zamjenu za podršku za rješenje kosovskog pitanja i promjenu Ustava.
Prema informacijama “Blica” iz redova Demokrata, Šutanovac je na sastanku od prije nekoliko dana u jednom vojvođanskom odboru rekao članovima stranke da treba podržati rješenje za Kosovo i ustavne promjene, pravdajući to “željom Amerikanaca”, a ne saradnjom sa liderom SNS.
(blic.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.