“Državni udar”: Suđenje odloženo, advokati odbrane brane pravdu

1

Sudija Višeg suda Suzana Mugoša odložila je nastavak suđenja za “državni udar” za sjutra.

“Povodom dopisa Specijalnog državnog tužilaštva i dostavljenih snimaka neposredno prije današnjeg glavnog pretresa vijeće ukazuje tužilaštvu da je istog stava kao i na jučerašnjem glavnom pretresu u odnosu na snimke koje je dostavila odbrana da se u ovoj fazi, a nakon što je dokazni postupak završen ne mogu predlagati novi dokazi već da će se predloženi snimci cijeniti od strane ovog vijeća kao razlog za eventuano preotvaranje glavnog prertresa nakon iznošenja završnih riječi. U ovoj fazi krivičnog postupka nije predviđeno otvaranje dopune dokaznog postupka već je to jedino moguće nakon iznošenja završnih riječi”, rekla je Mugoša.

Ona je ranije kazala da je neposredno prije pretresa sudu dostavljen podnesak od strane Branke Milić u kojem navodi da ne daje saglasnost da je advokati Jugoslav Krpović i Miroje Jovanović brane sve dok vijeće ne odluči o predloženom dokazu video snimku koji je dostavljen 13. marta, jer smatra da su to ključni dokazi u postupku.

Na današnje suđenje nijesu došli advokati odbrane Dušan Radosavljević, Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević i Nikola Bulatović.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Kada advokati,solidarno na ovaj način napuste sudnicu onda je jasno o kakvom pravosudju je riječ. Advokati ovim dokazuju da ne pristaju biti figure i poltroni iako moraju biti svjesni posledica čina koji su napravili. Da li će se oglasiti Begovic ,Soc…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.