Državni tužilac: Tramp me “potkopava” tvitovima

0

Američki državni tužilac Vilijem Bar izjavio je da ga predsjednik Donald Tramp “potkopava” tvitovanjem i onemogućavaju ga u obavljanju njegovog posla.

Barova kritika Trampa dolazi u trenutku dok se Ministarstvo pravosuđa bavi slučajem u koji je umiješan Rodžer Ston, bivši osuđeni savjetnik predsjednika, prenio je BBC.

Državni tužilac je optužen je da je popuštao predsjedničkim pritiscima.

Barovi komentari su rijedak primjer nejgovog negodovanja na Trampovo ponašanje.

“Mislim da je vrijeme da se prestane sa tvitovima o krivičnim predmetima Ministarstva pravde”, rekao je Bar za ABC njuz.

“Ne mogu da radim svoj posao ovdje u Ministarstvu uz konstantne komentare u pozadini koji me potkopavaju”, dodao je on.

Vođa republikanaca u Senatu Mič Mekonel izjavio je da predsjednik treba da posluša Barov savjet.

“Ako državni tužilac kaže da ga to sprečava da obavlja svoj posao, predsjednik bi trebalo da posluša državnog tužioca”, rekao je republikanski senator za Foks njuz.

Odluka Ministarstva pravde da planira da smanji trajanje zatvorske kazne koju će tražiti za Stona, dugogodišnjeg prijatelja predsjednika SAD izazvala je bijes mnogih.

Ston je osuđen u novembru zbog opstrukcije istrage Obavještajnog komiteta o ruskom uplitanju u izbore održane 2016. godine godine.

Federalni tužioci su u početku preporučivali da Ston treba da dobije sedam do devet godina zatvora zbog pokušaja sprečavanja istrage.

Predsjednik je brzo izrazio svoje protivljenje u tvitu, u kome je napisao: “Ovo je užasna i veoma nepravedna situacija.”

Ministarstvo pravosuđa je tada odbacilo preporuku svog tužilačkog tima, pokrenuvši pitanja da li je Bar intervenisao u ime Trampovog saveznika.

Četiri tužioca su tada napustila tužilaštvo.

Predsjednik Tramp je pohvalio Bara što je preuzeo odgovornost za slučaj.

Bar je insistirao na tome da predsjednik nikada nije tražio od njega da učini bilo šta vezano za krivični slučaj, ali i rekao da ga njegovi tvitovi onemogućavaju da radi svoj posao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.