Društvo rusko-srpskog jedinstva ulaže dva miliona u odmarališta u Crnoj Gori

Društvo rusko-srpskog jedinstva ulaže dva miliona u odmarališta u Crnoj Gori

Društvo rusko-srpskog jedinstva uložiće 2,1 miliona evra u izgradnju četiri moderna ljetovališta na Crnogorskom primorju, od čega će se dva graditi u Sutomoru, a dva u Boki kotorskoj, piše Barski portal.

Izgradnja bi trebala da počne prvih dana 2020.godine, a do sada su ruske i srpske fondacije iz dijaspore za tu namjenu uplatile 1.570.00 evra.

Odmarališta će biti primarno namijenjena za odmor djece iz kosovsko-metohijskih enklava, te djece ruskih boraca, kao i za članove Udruženja ratnih veterana iz Rusije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Društvo rusko – srpskog jedinstva (DRSJ) ovaj projekat sprovodi u partnerstvu sa NVO “Kosmet” iz Sutomora, a koordinator projekta i direktor gradnje Milenko Jovanović izrazio je zadovoljstvo što se primakla realizacija ove dugogodišnje ideje dvije rodoljubive organizacije.

“Dvije trećine sredstava je već uplaćeno, u toku je finalizacija saglasnosti neophodnih za gradnju, a očekujemo da će se u projekat uključiti i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije” – kazao je Jovanović, koji je i vladin činovnik u Privremenom organu za Opštinu Đakovica.

On je kazao da je cilj i da se kroz ovaj projekat uspostavi saradnja srpskih opština sa Kosmeta sa ruskim gradovima i asocijacijama, u vezi sa čime će u decembru u Moskvi biti održana “Konferencija rusko-srpskog jedinstva”.

Jovanović je najavio i skoro raspisivanje tendera za projekat izgradnje odmarališta.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *