Društvo profesionalnih novinara: Vlada ne poštuje naš posao

0

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) uputilo je protest zbog, kako su naveli, neprofesionalnog odnosa Vlade Crne Gore prema novinarima i fotoreporterima/snimateljima.

Kako je saopšteno iz DPNCG, Vlada novinare i fotoreportere/snimatelje sve češće dovodi u poziciju da ne mogu da rade svoj posao.

“DPNCG se danas i prethodnih dana javilo više kolega, jer su bili spriječeni da obavljaju svoj posao. Pozvati medije na pres konferenciju u vezi novih mjera protiv epidemije a ne dozvoliiti im da postave pitanja, krajnje je nekorektno, ponižavajuće i ne ukazuje da ova Vlada razumije ulogu medija i novinara. Kolege takođe ističu da često ne dobijaju odgovore na novinarska pitanja iz većine vladinih resora, ili da se oni dostavljaju sa većim zakašnjenjem. Mi nijesmo držači mikrofona i naša uloga je da izvijestimo o vašim odlukama, da ih preispitujemo i kritikujemo – što nije moguće ako ih ne možemo razumijeti i razjasniti”, navodi se u saopštenju DPNCG. Apeluju na Valdu da odustanete od prakse pozivanja fotoreportera/snimatelja na događaje, poput nedavnog slučaja dopremanja vakcina, a da im onda zabrane da fotografišu i snimaju – bez obrazloženja

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.