Drecun o OVK: Istrage se privode kraju, Haradinaj i njegov klan jedan od prioriteta interesovanja

Drecun o OVK: Istrage se privode kraju, Haradinaj i njegov klan jedan od prioriteta interesovanja

Predsjednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je došao do informacija koje upućuju na to da se istrage koje sprovodi specijalizovano tužilaštvo za bivšu OVK privode kraju i da im se mnogo žuri.

Drecun je rekao da je posle izbora na KiM očigledno da su Ramuš Haradinaj i njegov klan jedan od prioriteta interesovanja Specijalnog tužilaštva i da više nemaju pozicije u funkcionisanju institucija.

“Hašim Tači je još uvijek tzv. predsjednik ali se njegova pozicija klima zbog nove većine koja ce vjerovatno biti uspostavljena u parlamentu”, smatra Drecun.

Tači je jedan od rijetkih komandanata OVK koji nije dobio poziv Specijalnog suda, a ujedno, i najviše puta pomenut u izvještaju Dika Martija o zločinima i trgovini organima, na osnovu kojeg je sud i osnovan.

A put ka Holandiji, vjeruje se, “krči” mu dosadašnji predjsednik kosovske skupštine Kadri Veselji, koji će na saslušanje početkom decembra.

Drecun naglašava da je Kadri Veselji kao prvi čovjek ilegalne obajveštajne službe Hašima Tačija odgovoran za ubistvo više od 200 ljudi.

“Može da bude put ka Hašimu Tačiju, da se i on nađe na optužnici. Saznao sam par informacija koje upućuju na to da se istrage koje sprovodi to specijalizovano tužilaštvo privode kraju, da se njima mnogo, mnogo žuri”, naglašava Drecun.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *