Drecun o Kurtiju: Nezrela politička ličnost, s njim nema dijaloga

0

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je danas da je Aljbin Kurti nezrela politička ličnost koja istrajava na ekstremnim političkim stavovima i da su njegove izjave o dijalogu Beograda i Prištine, kako kaže, cinične.

“Izjava da je spreman na dijalog protivuriječi onome što govori kako će voditi takozvanu vladu. Kada neko preti tužbama za izmišljeni genocid, kada u vladu uvede čovjeka koji je kriminalac i koji je surovo poubijao naše graničare na području karaule Košare iz zasjede, ne možete da prihvatite tezu da je spreman za dijalog”, rekao je Drecun za Pink.

Kosovski parlament izglasao je novu vladu koju ce predvoditi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti. Nova vlada imaće 15 ministarstava, od kojih su dva pripala Srpskoj listi.

“Kurti je putokaz kojim će u budućnosti ta vlada da ide i sve je suprostavljeno procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali i suživotu dva naroda”, dodaje Drecun.

Drecun smatra da je Kurtijev program vlade takav da onemogući nastavak razgovora ili da se razgovori, ako do njih dođe pod pritiskom međunarodne zajednice, veoma brzo završe.

“Ja tu ne vidim prostor za kompromis, Kurti ne otvara mogućnost da se nađe rješenje”, smatra Drecun.

On je ukazao i na izjave Kurtija da se na Kosovu i Metohiji uvede vojni rok.

“Paravojna formacija može da se iskoristi protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nema ona sa kime da ratuje i zato ne bi ni trebalo da se formira, jer može samo da ratuje sa srpskim narodom i napravi etničko čišćenje”, naveo je Drecun.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.