Drecun komentarisao izbore na KiM: Srbi trebaju da govore jednim glasom, ne treba da postoje izolovani pojedinci

0

Funkcioner SNS-a Milovan Drecun je komentarisao izbore koji su bili u nedelju na Kosovu i Metohiji, on je rekao da je srpski narod izašao u velikom broju na izbore i time se izjasnio o podršce državi Srbije. Drecun smatra takođe da će Zapad insistirati na dijalogu između Beograda i Prištine , ali da perspektiva nije sjajna.

Treći put za nešto manje od dvije godine biran je parlament na Kosovu. Rezultat je bio onakav kakav su istraživanja pokazivala: Samoopredjeljene je pobijedilo, a Srpska lista osvojila je svih 10 mandata. Međutim, za novu Vladu, na čije će se formiranje čekati, kao izazov ostaje nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

“Srpski narod je izašao u velikom broju i time se izjasnio o podršci države Srbije, trasiran je put kojim srpski narod želi da ide. Srbi trebaju da govore jednim glasom, ne treba da postoje izolovani pojedinci. To je sve od posebnog značaja zbog događaja koji nas očekuju. Sad je mnogo više Srba izašlo na izbore i dalo podršku. Srpska lista neće učestvovati u nečemu što bi bilo protivno interesima Srbije i Srba. Svi koji su se pojavljivali na izborima u minulom periodu, pojedinci Srbi koji su formirale neke strančice bili su u bliskim odnosima sa Albancima. Ovog puta je ulog bio mnogo veći.”, rekao je Drecun

– Zapad će insistirati da se što pre nastavi dijalog Beograda i Prištine, ali perspektiva nije sjajna. Treba da se vidi s kim će Kurti da pravi koaliciju. On je takođe opet najavio uvođenje reciprociteta, a to će blokirati mogućnost nastavka dijaloga. On kaže i da je Vašingtonski sporazum štetan po njih.

– Nova američka administracija će gurati Bajdena da pristiska Srbiju, ali mislim da će uvažavanje geopolitičkih interesa ipak to ublažiti i omogućiti da Srbija štiti svoe interese na Kosovu.

– Izbori su održani u mirnoj atmosferi, nije bilo nasilja.

(Kurir.rs)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.