Drecun: Cilj Prištine je da uspostavi kontrolu nad sjeverom Kosova i Metohije

Drecun: Cilj Prištine je da uspostavi kontrolu nad sjeverom Kosova i Metohije

Preokupacija Prištine je da uspostavi kontrolu nad severom Kosova i instalira institucije samoproglašene države, kaže predsjednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

On smatra da to ne može da se uradi bez protjerivanja Srba sa KiM, jer narod to neće da prihvati, te je zbog toga pojačano prisustvo FIT jedinice (prištinska vojno – specijalna jedinica) u okolini Zubinog potoka, koje obavljaju pripreme i planiranja.

Drecun je za TV Pink rekao da je pojačano i interesovanje međunarodnog faktora na sjeveru Kosova, i da se sve češće mogu videti patrole slovenačkog, britanskog i nemačkog KFOR-a koji sve češće odlaze na sjever.

– Očigledno je da prikupljaju informacije. Da li je to redovno praćenje situacije i pokušaj da se spriječi eventualna izazivanje nestabilnost od strane Albanaca, ili je to priprema za neke aktivnosti, još se ne zna. Treba da budemo obazrivi – naglasio je Drecun.

Postoji mogućnost, kako je rekao, da je njihov cilj da blokiraju administrativnu liniju i da onda krenu sa hapšenjima nepodobnih Srba, koji predvode srpski narod.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *