Drašković (NOVA): DPS funkcioneri zapošljavaju i djecu u službu

0

Funkcioner DF i Šef informativne službe NSD Petar Drašković ocijenio je da podatak da su sinovi visokih funkcionera DPS-a listom zaposleni u Vojnoj-obavještajnoj službi, jasno ukazuje da Ministarstvo odbrane Predraga Boškovića predstavlja samo rasadnik nepotizma i režimskih uhljebljenja.

Drašković smatara da bi bilo interesantno saznati koje to reference preporučuju te ljude za ovakva radna mjesta, a pogotovo zašto su za njih baš specijalizovani sinovi Duška Markovića, Mevludina Nuhodžića, Vladana Vučelića i Duška Golubovića? On ističe da smo se uvjerili da postoji agresivni nepotizam u sudstvu, tužilaštvu, državnim preduzećima, javnoj upravi, univerzitetu, zdravstvu, a sada se i obavještajni sektor svrstao u isti koš.

„Ova vijest i ne čudi, uzimajući u obzir da se Vojska Crne Gore od svoga osnivanja vodi principom promocije politike DPS-a i vojske kao stražarske službe po vojnim bazama NATO. Pajtoski krug zapošljavanja, koji se prenosi „sa koljeno na koljeno“, samo dodatno potvrđuje činjenicu da je u pitanju simuliranje institucija i transparetnog poslovanja. Kako se to efikasno radi, građani osjećaju i po računima za struju, gdje su dužni da izdvajaju dodatna sredstva za sina predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića“, naglašava Drašković.

On smatra da bi i pored aktuelnih afera koje potresaju Crnu Goru, pomenuti primjer obavještajnog nepotizma sam po sebi bio dovoljan da ukaže na ozbiljnost problema sa kojim se zemlja suočava.

„Povodom ovakvog naslednog pristupa u zapošljavanju, nameće se zaključak da i nove generacije funkcionera DPS-a „ne mogu dalje od svoje krvi“. Što se kaže, „ne pada iver daleko od klade“, pa se i radna mjesta u službama režimske hobotnice, VOS-u i ANB-u, popunjavaju ili izmišljaju za sinove DPS funkcionera iste profesije“, zaključio je Drašković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.