Dragović: Komora je odlučivala o mom zahtjevu

0

Poslanik Pokreta Evropa sad, Darko Dragović, reagovao je na tekst “Advokatska komora odlučila: Dragović ne može biti i poslanik i advokat”, objavljen juče u “Vijestima”.

“Radi vas i sveukupne crnogorske javnosti ističem da nije istina da su organi Advokatske komore Crne Gore odlučivali o tome da li mogu biti i advokat i poslanik kako to proističe iz naslova vašeg teksta. Nakon pribavljenog mišljenja Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore, obratio sam se Advokatskoj komori Crne Gore za zahtjevom za ostvarenje prava na privremeno mirovanje prava i obaveza advokata tokom trajanja poslaničkog mandata.

Odlučujući po mom zahtjevu, Upravni odbor je donio odluku kojom mi utvrđuje privremeni prestanak bavljenja advokaturom do isteka poslaničkog mandata, za koje vrijeme mi miruju sva prava i obaveze iz advokature. Prema tome, niko mi ništa nije zabranio, niti sam bilo kog obmanuo, nego je nadležni organ odlučivao o mom pravu. Zahtjev sam podnio kako bih u punom kapacitetu mogao da se posvetim poslaničkim dužnostima”, piše u reagovanju.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.