Draginja poslala poziv svima, osim DF-u

Draginja poslala poziv svima, osim DF-u

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković uputila je poziv liderima opozicionih partija i predstavnicima poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim ih poziva na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti, saopšteno je iz te stranke.

Poziv nije upućen predstavnicima Demokratskog fronta.

Iz SDP dodaju da se u pozivu Vuksanović Stanković navodi da se sastanak predlaže imajući u vidu da godinu dana uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori “nema uslova za organizovanje fer i slobodnog izbornog procesa”, i da bi se time započeo proces političkih konsultacija koji bi vodio uspostavljanju zajedničke platforme za pregovore o izbornim uslovima.

“Nastavak rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva čini nas, uvjerena sam, posebno obaveznim da, u komunikaciji sa političkim subjektima i poslanicima koji su javno iskazali interes za rad u Odboru, otvorimo dijalog na temu definisanja opozicionih uslova za stvaranje cjelovitog izbornog ambijenta koji bi garantovao fer i slobodne izbore. Cijenim posebno važnim usaglašavanje naših stavova oko budućeg izbornog zakonodavstva, kao i modela njegove implementacije, i da na temelju takvih zajedničkih stavova uspostavimo dijalog sa predstavnicima vlasti. Vjerujem da je to i put za uspostavljanje izgubljenog povjerenja izmedju različitih opozicionih političkih subjekata koje nam je neophodno u veoma zahtjevnom procesu koji je pred nama. Zbog svega navedenog, molim Vas da moje obraćanje ovim povodom, shvatite kao iskren pokušaj da naše zajedničko djelovanje učinimo primjerenim ozbiljnosti aktuelnog političkog trenutka vodeći računa o interesima gradjana i očekivanjima ukupne javnosti”, navodi se u pozivu liderke SDP-a.

Poziv za sastanak je, kako se navodi, upućen političkim subjektima koji su iskazali interes da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva – predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću, predsjedniku URA Dritanu Abazoviću, predsjedniku DEMOS-a Miodragu Lekiću, lideru SNP Vladimiru Jokoviću, kao i predstavnicima kluba SNP-DEMOS Neđeljku Rudoviću i Posebnog kluba poslanika Aleksandru Damjanoviću.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *