Dragaš (PES): Vjerujemo da do dogovora u Podgorici može doći, to očekuju građani

0

„Juče se desila jedna bizarna stvar koja u okolnostima medijskog i opšteg javnog pritiska izaziva kreiranje dramatičnog utiska kako se desilo nešto što može uticati na sudbinu dobre volje da se pregovori uspješno okončaju. Svakako, sadržaji koji se plasiraju na društvenim mrežama ne odgovaraju istini i apsolutno su usmjereni ka cilju da do dogovora ne dođe“, kazao je Dragaš.

Ističe da u PES-u vjeruju da će do dogovora doći, jer to, prije svega, očekuju građani.

„Međutim, to ne zavisi samo od nas već i od naših bivših kolega, bez čijih mandata nema većine u aktuelnom sazivu gradskog parlamenta. Zato smo spremni da damo puni doprinos kako ne bi došlo do prekompozicije većine i formiranja nove većine sa DPS-om“, istakao je Dragaš.

Dragaš nije želio da precizira o kojim pozicijama se pregovaralo na sastanku bivših partijskih kolega.

„Mogli ste registrovati da traže učešće u upravljačkim organima gradske vlasti. Takođe, želim da kažem da već pokrivaju određene pozicije a bili smo spremni da razmotrimo sve predloge koji su racionalni i koji mogu doprinijeti razvoju grada“, kazao je Dragaš.

Izričit stav predstavnika Pokreta za Podgoricu da odustaju od daljih pregovora Dragaš vidi kao mogući put saradnje sa političkim subjektima koji su sada u opoziciji.

“ A za čiju smjenu smo se zalagali na prethodnim izborima i zahvaljujući čemu smo i dobili povjerenje građana Podgorice“, kazao je Dragaš.

Dodaje da će vrijeme pokazati kome je u interesu destabilizacija političkih prilika u glavnom gradu ali i na državnom nivou.

„Koordinisano djelovanje može biti uvod i za saradnju nakon eventualnih lokalnih izbora. Možete samo zaključiti kome je u interesu destabilizacija prilika kako na lokalnom, tako i na državnom nivou“, kazao je Dragaš.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.