Dragaš: PES ne podržava skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada

0

Inicijativa za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, neće dobiti podršku Evrope sad.

„Smatramo da gradonačelnica radi odličan posao u interesu razvoja grada i ispunjenju onog što je obećano građanima. Očigledno da postoje razni interesi koji žele destabilizovati političke prilike na lokalnom nivou ali i na državnom nivou“, kazao je za Portal RTCG funkcioner te partije Tihomir Dragaš.

Kako je za RTCG kazao šef kluba odbornika Prava CG-DNP-Radnička Stefan Vešović, trenutna vlast dogovarana je zajedno sa parlamentarnom većinom, te će, ukoliko bude potrebno, samo sa njima dogovarati i eventualno skraćenje mandata.

Vešović nam je to kazao nakon što je odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković objavio da su uputili inicijative na potpis svim partijama – za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada.

„Kada su u pitanju političke inicijative, sigurno da nećemo nikada sa opozicijom praviti bilo kakve aranžmane. Ovu vlast smo dogovarali, mukotrpno, sa kolegama iz parlamentarne većine, tako da ćemo, ukoliko bude potrebe, sa njima dogovoriti i eventualno skraćenje mandata. Žalimo zbog sukoba koji je nastao između bivših kolega, te ih još jednom pozivamo da interes građana stave ispred ličnih doživljaja politike“, istakao je Vešović.

Nakon inicijative Maškovića oglasila se i predsjednica Skupštine opštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, kazavši da neće podržati ni smanjenje amandmana Skupštini niti razrješenje Injac.

Ona je kazala da je politički sponzor inicijative zapravo Demokratska partija socijalista, a da su SD-SDP-LP u ovom slučaju „sakupljači potpisa“ odnosno kuriri DPS-a.

„Demokratska vlast u Podgorici je dobila izborno povjerenje i puni mandat od strane građana i građanki. I lično neću podržati bilo kakvo skraćivanje mandata Skupštini ili razrešenje gradonačelnice Injac. Povjerenje građana je na snazi, a inicijativa predlagača da sami sebi skratimo mandat više govori o njima, nego o nama“, navela je Borovinić Bojović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.