Mladen Mikijelj

Dragana Martinović danas predstavlja „Kofer misli“ na Sajmu knjiga u Podgorici

0

Poslije Beograda, Zagreba i Kragujevca danas će u okviru pratećeg programa Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga gostovati Dragana Martinović koja će predstaviti svoju prvu knjigu „Kofer misli“ u kojoj je smješteno bogato putopisno iskustvo.

Dragana Martinović rođena je u Kragujevcu. Filološki fakultet završila je u Beogradu. Hodajući svijetom zapisivala je trenutke koje je hrabro pretočila u putopis koji je nazvala “Kofer misli”. Knjiga koju predstavlja uči nas da pogledamo u sebe i pronađemo ono najbolje u sebi. Vođena vjerom, glavna junakinja traga za sopstvenim identitetom obilazeći Pariz, London, Veneciju, Rim, Lisabon, Monte Karlo, Njujork… Korača Sicilijom, Maldivima, Karibima… Između putovanja, novih destinacija na vrlo inteligentan način promišlja o ljubavi, slobodi, istini u pokušaju da odgovori na pitanje ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo. Ovo je jedna od onih knjiga koju želite da čitate iznova i iznova.

Ideja da napiše knjigu začela se u djetinjstvu, kada je počela da mašta o dalekim mestima i avanturama, a pred dolazak u Podgoricu o svojoj ideji kaže:

– Dok sam putovala svijetom, ideja o knjizi putovala je sa mnom. Sa svakog putovanja dolazila sam bogatija za novo životno iskustvo koje sam bilježila. Trenuci su se nizali kao perle na ogrlici, a taj đerdan uspomena utkala sam u “Kofer misli” koji predstavljam u Crnoj Gori. Bila je to i potreba da sa drugima podelim sve lijepe trenutke nastale na mojim unutrašnjim i spoljašnjim putovanjima.

Dragana Martinović je oduvek imala velike snove. Sa dvoje djece upisala je Filološki fakultet, koji je završila sa četvoro djece u naručju. Bilo je izazovno biti majka i student, ali i to je postigla sa mnogo ljubavi i podrške svojih najbližih. Danas, kada su djeca već velika, profesorka književnosti iz Kragujevca, odlučila je da se posveti svojih snovima iz detinjstva. Dragana Martinović je u svoj “Kofer misli” spakovala neverovatnu hrabrost kako bi na svom putovanju u potrazi za sobom, na ovom duhovnom putovanju došla do samospoznaje i iscjeljenja.

Danas, sa knjigom u ruci, pravi pauzu od dalekih destinacija, i druži se sa čitaocima u zemlji i regionu. Prvo će u 15 sati, gostovati u okviru pratećeg programa Sajma knjiga u Podgorici. Dok će iste večeri svoju nevjerovatnu priču podijeliti sa publikom u Budvi, gdje će u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, sa početkom u 19 časova, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ promovisati svoju knjigu „Kofer misli“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.