Dragan Stojković: Odlazak na Mundijal je prioritet i obaveza

0

Fudbalska reprezentacija Srbije u srijedu od 20.45 počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, protiv Republike Irske u Beogradu.

Od novog selektora Dragana Stojkovića Piksija očekuje se da promijeni srpsku fudbalsku priču…

“Prva utakmica je uvijek teška i veoma značajna. Možete da budete mnogo bolji, a da ne pobijedite, ili da bude obrnuto. Naravno da su naše misli usmjerene ka tome da odigramo dobro, dominiramo i pobijedimo. Za to se spremano. Ako me pitate da li bih bio zadovoljan bodom, reći ću da nisam. Učinićemo sve da pobijedimo i duboko verujemo da možemo”, rekao je Stojković.

Srbija je igrala na posljednjem Mundijalu, ali preskače Evropsko prvenstvo…

“Odlazak na Svjetsko prvenstvo je prioritet i obaveza. Ja sam optimista po prirodi, ne želim da se predajem dok god ima nade, to želim i od igrača, ne tražim da lete na terenu, jer neće imati krila. Ali želim da igraju atraktivan, dinamičan fudbal, koji će vratiti nadu našim navijačima. Taj optimizam želim da prenesem na njih i da budemo uvijek spremni za velika dela”, dodao je.

Stojković kaže da odlazak Slaviše Kokeze sa čela Fudbalskog saveza nije imao uticaj na pripreme meča.

“To što se desilo naravno da ne utiče na sportski sektor. Mi smo fokusirani na ono što nas očekuje, bićemo spremni, bez obzira na kratak vremenski period, ali je bio dovoljan da vidimo kakav fudbal želimo da pokažemo. Igrači su dovoljno inteligentni da shvate, a shvatili su. Vjerujem da će sve biti onako kako želimo, želimo, hoćemo i možemo”.

U grupi A su, pored Srbije i Irske, favorit Portugal, Azerbejdžan i Luksemburg.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.