Dragan Marković Palma: Lako je Vladi kad ima Vučića

1

Vlada dobro radi posao, ali kad ima dobrog menadžera, a to je predsjednik Aleksandar Vučić. Ne želim da uvrijedim nikog od ministara, ali svi rezulati postignuti su uz podršku Vučića.

Ovako u intervjuu, za “Novosti”, govori lider Jedinstvene Srbije koji je često ranije kritikovao ministre da ne zaslužuju poziciju na kojima se nalaze i dodaje:

– Moram da pomenem da mi imamo i dobru međunarodnu poziciju i da je zahvaljujući bivšem ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću priznanje Kosova povuklo 18 država. Od kada Dačić predsjedava parlamentu, sjednice mogu da gledaju i djeca i odrasli i nema scena koje su bile karakteristične za prethodne sazive.

* Ipak, i sada se tokom polemike mogu čuti uvrede na račun ljudi koji nisu dio parlamenta… Možda bi Dačić više trebalo da “povlači” etički kodeks i Poslovnik?

Nema vrijeđanja osim da poslanici vlasti odgovaraju opoziciji čiji predstavnici idu i gostuju na nekim medijima i vrijeđaju predstavnike vlasti. Opozicije ima u klupama, tu su poslanici Muamera Zukorlića, a i Šaip Kamberi koji je prije neki dan govorio na albanskom i to je njegovo pravo. Kada su nam donijeli prevod ispalo je da je izvrijeđao sve zato što sud nije osudio ministra policije Aleksandra Vulina jer Albance naziva Šiptarima. Što nije tužio Edija Ramu, on stalno koristi taj termin? A, zaboravlja da je pušteno 1.300 Albanaca iz srpskih zatvora, među kojima i Fljora Brovina, braća Mazreku i Aljbin Kurti, koji je pobijedio na izborima na KiM za vikend.

* Šta Beograd da očekuje od ponovnog dolaska na vlast Kurtijeve stranke, koja je podigla takse na srpsku robu na administrativnim prelazima?

– Ne možemo da očekujemo da će Kurti da se promijeni. Važno je da se poštuju dogovori iz Brisela i formira ZSO. Mi sigurno nećemo da priznamo Kosovo koje je naše i to niko ne može da očekuje. Ipak, stvari se polako mijenjaju na međunarodnoj sceni, neki su shvatili da je Srbija u pravu. Ko je očekivao prije pet godina da će Hašim Tači biti u zatvoru za ratne zločine. Niko, ali to se desilo. Kažu, Srbi protjerali Albance. Pa pogedajte koliko Srba danas živi u Prištini.

* Vjerujete li da će država uspjeti da se izbori sa mafijom i kriminalom, ali i njihovim pomagačima u policijskim redovima?

– Saznaćemo koji su to redovi, kada tužilaštvo bude reklo svoje. Država je svoje pokazala, sada je na redu sud. Ranije policija odradi svoj posao, a tužilaštvo ih pusti ili osudi na najblažu kaznu. Mislim da sada neće biti tako.

* Zašto pozivate Krizni štab da dopusti prisustvo publike na meču Zvezde i Milana kada imamo porast broja zaraženih?

– Ako je UEFA koja prati broj zaraženih dala saglasnost – zašto da to ne uradi Krizni štab i da na utakmicu ode publika zbog koje sport i postoji. Korona će da traje, život mora da ide dalje. U Jagodini ima mnogo fabrika, a u tri radi po 800-900 ljudi, po 300 u smjeni i sjede na po metar razdaljine. Ako to može sa maskama, što ne bi moglo i na utakmicu sa maskama i na distanci.

1 Comment
  1. Mladen komentariše

    Treba mu para pa krenuo u hvalisanje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.