Dr Stevanović: Za nas iz crvene zone nema dileme oko vakcine, primite prvu koja vam je dostupna

0

Načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC “Dr Dragiša Mišović” Predrag Stevanović istakao je da oko vakcina protiv korona virusa nema dilemu i dodao da je principijelno zadovoljan odzivom građana.

Navodeći da je jedino svijetlo na kraju tunela vakcina kada je u pitanju borba sa virusom korona, dr Stevanović je u ponedeljak za Prvi program Radio Beograda rekao da se nada da će se trend dosadašnjeg odziva građana za vakcinaciju nastaviti i povećavati.

– Postoje navodne dileme o tome da li primiti vakcinu, koju vakcinu primiti… Moram da vam kažem da za nas koji radimo u crvenoj zoni takve dileme ne postoje. Vakcinu treba obavezno primiti i na svako pitanje mojih prijatelja o tome koju vakcinu da prime ja odgovaram – onu prvu koja ti je dostupna – rekao je dr Stevanović.

Dodao je da su sve dostupne vakcine ispitane u toj mjeri da znamo da one neće učiniti ništa loše.

Nus pojave postoje za praktično sve ljekove i niko od nas se ne pita kada koristi na primer lekove za pritisak da li će se nešto loše desiti. Uvek može da se desi, unošenjem bilo čega u organizam, ali procenat je toliko mali da se smatra prihvatljivim – navodi.

Smatra da su za širenje dilema i mišljenja najodgovornije društvene mreže i navodi da kao ljekar to ne može da razumije jer su vakcine civilizacijska tekovina.

– Svima koji su u dilemi oko toga da li treba da prime vakcinu ponudio bih da dođu kao dobrovoljci kod nas u crvenu zonu. Obući ćemo ih i zaštiti i vidjeće kako izgledaju oboleli od kovida. Posle toga neće više imati nikakvu dilemu – kaže dr Stevanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.