DPS “zabrinut”: Zajedno sa koalicionim partnerima zadovoljni smo dogovorom sa Demokratama

0

Demokratska partija socijalista izražava zadovoljstvo što je zajedno sa svojim koalicionim partnerima, radom u radnim grupama Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, učinila veliki doprinos daljoj dogradnji ukupnog pravnog sistema Crne Gore, i sa naročitim akcentom na izborno zakonodavstvo.

“To je, očito, bio i podsticaj da jedan dio opozicionih kolega uzme učešće u radu Odbora. Vjerujemo u skori povratak i svih ostalih koji su u radu ovog tijela već učestvovali.

Ovom prilikom želimo da zahvalimo našim koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora kao i međunarodnim ekspertima na značajnoj pomoći i izuzetnom doprinosu u radu i iznalaženju najboljih rješenja. Rad Odbora karakterisale su i međunarodne aktivnosti, studijske posjete i konsultovanje najboljih rješenja u uporednoj evropskoj praksi a sve u cilju kako bi Crna Gora napravila dodatan iskorak kada je u pitanju zakonodavstvo koje reguliše izborni proces. Rješenja do kojih smo došli i koja smo normirali, predstavljaće značajnu osnovu za dalji rad u Odboru i umnogome će determinisati buduća zakonska rješenja koja će biti usvojena nakon završetka rada ovog tijela.

Na ovaj način Demokratska partija socijalista, kao ubjedljivo najjača partija u Crnoj Gori, pokazala je odgovornost za vođenje važnih procesa i demonstrirala zbog čega u kontinuitetu ima stabilnu i izuzetno visoku podršku građana. Kao i uvijek do sada, fokus smo stavili na rad i predanost u ispunjavanju obaveza za koje su nam građani dali mandat. Isprazna medijska prepucavanja smo izbjegavali, prepuštajući ih našim oponentima, koji su na taj način pokušavali da steknu neki jeftini politički poen. Ali, na kraju, uvijek se pokaže da ozbiljnost i predanost poslu, odnesu pobjedu u odnosu na demagogiju, kalkulantstvo i politikanstvo.

Uostalom, jedine relevantne “političke poene” daju građani na izborima u vidu svojih glasova. Kako vrednuju čiji rad i kome ukazuju povjerenje, uočavaju li razliku između neozbiljnog marketinga i odgovornog rada, viđećemo već na sljedećim izborima, iako rezultati naše partije ostvareni u proteklim decenijama, dovoljno govore o stavu građana prema ovim i svim drugim pitanjima”, kazali su iz te partije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.