DPS-u smeta Borba: Režim boli istina o njihovom padu

0

Jeftinim političkim pamfletom, sročenim u partijskom saopštenju, DPS je pokušao da prikrije istinitu informaciju koju je portal Borba ekskluzivno objavio, a tiče se istraživanja javnog mjenja. Čim je DPS reagovao, na naš tekst, jasno je da smo pogodili s informacijom i da su tačni svi navodi iz ankete koju smo objavili. Pošto su i iz DPS-a bili nezadovoljni rezultatima te ankete, računali su da ona neće dospjeti u javnost, ali su se prevarili. Zato ih, umjesto jeftinim saopštenja, pozivamo da javno objelodane pomenutu anketu, da se građani uvjere u istinitost iste. Ponavljamo još jednom, DPS je ispod 40 odsto podrške, što je realno i dalje velika brojka, s obzirom na katastrofalnu politiku koju vode. Takođe, veliki pad bilježe i Demokrate, dok su SNP i SDP stabilno iznad cenzusa. DF bilježi rast opd nekoliko procenata, SD je na cenzusu, a ostali ispod.
Takođe, u duhu profesije, objavljujemo saopštenje DPS-a, tačnije, njihovo reagovanje na tekst u Borbi.

Povodom učestalog plasiranje medijskih spinova u kojima se tendenciozno i neprofesionalno Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore pripisuje pad popularnosti, i to tako što se zlonamjerno upoređuju podaci sa parlamentarnih i lokalnih izbora, za koje svako iole politički pismen zna da su neuporedivi, želimo da podsjetimo da je DPS više decenija najjača partija na crnogorskoj političkoj sceni, i jedna od rijetkih partija na evropskom prostoru čija popularnost godinama unazad, u kontinuitetu iznosi imeđu 40 i 45 procenata, saopštili su iz ove partije.
Iz DPS-a ističu da ovako visoka podrška birača, predstavlja pravi politički podvig za zemlje koje su prošle tranziciju.
Takođe, kako dodaju, ovaj rezultat je impresivan, ako posmatrano i u regionalnom i širem kontekstu.
“Činjenica je da Demokratska partija socijalista na svakim novim izborima osvaja gotovo isto ili ubjedljivo više glasova od svih opozicionih partija zajedno! Iz izbornog procesa u proces uglavnom uspijevamo da svojom politikom, a prije svega postignutim rezultatima, animiramo sve više birača. Kao poseban uspjeh ističemo to da Demokratska partija socijalista, kao stranka građanske orijentacije, uživa izuzetno visoku podršku u multietničkim sredinama. Na posljednjim izborima u Mojkovcu imali smo preko 200 glasova više u odnosu na prije četiri godine! Slična situacija je i u Petnjici, gdje je rezultat bolji za oko 300 glasova. U Beranama je broj birača koji su dali glas našoj listi povećan za oko 200 u odnosu na posljednje lokalne izbore. Na Cetinju smo osvojili 45 odsto glasova, u Beranama 46, Petnjici 60, u Mojkovcu 55 posto”, kaže se u saopštenju ove partije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.