DPS trlja ruke: Zadovoljni potezom Krivokapića i opstankom SDT-a i Katnića

6

Kao ministar pravde predvodio sam proces izrade Zakona o specijalnom tužilaštvu, i to smo radili u dijalogu sa Tužilastvom, sudstvom i relevantnim nevladinim organizacijama (NVO), a uz snažnu podršku eksperata Italije, Hrvatske, SAD, i OEBS koja je finansirala analizu o opravdanosti njegovog osnivanja, saopštio je danas Duško Marković, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), bivši predsjednik Vlade i bivši ministar pravde.

“Zakon na osnovu kojeg je osnovano Specijalno državno tužilaštvo (SDT), kao i njegov status i potrebu daljeg djelovanja, danas s pravom brane i struka i evropske institucije, jer je riječ o Zakonu sa najvišim standardima i usaglašenostima”, poručio je Marković na Tviteru.

Poslanici Demokratske, Građanskog pokreta URA i Marko Milačić (Prava Crna Gora) povukli su zahtjev za hitno usvajanje izmjena Zakona o državnom tužilaštvu i donošenje Zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju, zbog čega bi sjednica Skupštine u četvrtak trebalo biti otkazana jer nema osnova za njeno održavanje.

To proizilazi iz dopisa koji su sinoć uputili predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću i u kome ga obavještavaju da nakon mišljenja Vlade u vezi posljedica hitnog usvajanja zakona, odustaju od zahtjeva za vanredno zasjedanje.

Premijer Zdravka Krivokapić upozorio je juče parlamentarnu većinu da bi usvajanjem tužilačkih zakona, prešli crvenu liniju u pregovorima sa Evropskom unijom.

Predlog izmjena Zakona o državnom tužilaštvu i Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju predložili su klubovi nove parlamentarne većine, dok su zvaničnici Evropske komisije i Ambasade SAD izrazili bojazan da bi njihovo usvajanje bez javne rasprave i stava Venecijanske komisije bio korak unazad.

6 Comments
 1. MIKI komentariše

  Nikakve razlike nema izmedju Markovica i Krivokapica.Oba su prevaranti i srbomrsci.

  9
  1
 2. Vojo komentariše

  Pa sef UDBE godinama,aktivira kec iz rukava, svoje krtice iz nove vlasti. Neosporno njegova pobjeda, Demokrate , dio ure su projekat udba -vijesti. Kad je bio bolji trenutak za aktiviranje no u min.do 12.

 3. Rara komentariše

  Zaboravi joksima i onog zajapurenog dps Srbina iz Berana, na papiru Snp. Al papir je to.

 4. Ivi komentariše

  Tako je Dule. Ti Jokić Demokrate i URA ste na istom fonu. Voliš ti Zdravka, voliš. NOVA KOALICIJA NA POMOLU!

 5. Ja komentariše

  RADIJATOR sve jasno.ne treba ga dirat dok je ovo hladno pa kad otopli-)

 6. tako stoje stvari komentariše

  Kad sam svojevremeno komentarisao na portalu kod debelog, ljigavog “srbende” Gojka, da ako se dopusti Krivokapiću da sam formira vladu kako oće, da će brzih dana, mjesto DF-a većinu činiti DPS, onda su me novinari ljigavog Gojka, ali i novinari i urednici sa Svetigore, prolašavali za ustaškog bota, koji radi protiv interesa srpskog naroda.
  No, došlo vrijeme da maske padnu…mnogo spavača Udbe ima po raznim strankama, po institucijama, organizacijama, ali i samoj Crkvi a posebno po organizacijama naslonjenim na nju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.