DPS stvorio ambijent za kosovski scenario u Tuzima

0

Premda ne želeći, u momentu velikih građanskih protesta u Crnoj Gori, govoriti o bilo kakvim temama koje bi na ovaj ili onaj način skrenule fokus sa afera “Atlas” ili “Koverat”, Prava Crna Gora ima obavezu da odgovori na neiskreno i licemjerno reagovanje Demokratske partije socijalista povodom slavlja izbornog rezultata simpatizera Albanskog foruma u Tuzima.

“Na samom startu ističemo da su Albanci još jednom demonstrirali kako se voli i čuva njihov nacionalni identitet i ideja, sviđala se ona nama ili ne. Njihovo isticanje albanskih zastava kao da smo u Tirani, a ne u Podgorici, svjedoči o tome da je multikulturalnost koju papagajski godinama spominju vlast i lideri manjina, pa i Albanaca, ne u u maloj mjeri – mit i prevara.

Ipak, ono što jeste problem, i to problem na koji žmuri država, jeste isticanje zastava Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) – vojske koja se nalazila i na listi terorističkih organizacija. Osim toga, pripadnici OVK su odgovorni za mnogobrojne zločine nad nealbanskim stanovništvom na Kosovu, među kojima su, nažalost, i brojni građani Crne Gore.

S tim u vezi, postavlja se pitanje ko je odgovoran za navedena dešavanja u Tuzima? Nakon dugogodišnje antidržavne politike DPS-a, koja je povlađivala i stvarala takav ambijent, ambijent u kome je, recimo, priznato Kosovo iako je, prema riječima premijera Markovića, preko 85% građana bilo protiv te odluke, bilo je potpuno za očekivati ovakav razvoj situacije.

Da se radi o neviđenom licemjerstvu DPS-a govori i činjenica da im albanske zastave, pa i OVK, nisu smetali onda kada su pobjeđivali, ili kada su im albanski glasovi donosili mandate, naprotiv. Dakle, za razliku od Prave Crne Gore koja najiskrenije brine o nacionalnim interesima naše države, DPS brine jedino zato što su izgubili i zato što ih boli titula najvećeg gubitnika na minulim izborima”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.