DPS se sad sjetio zajedništva: Situacija složena, zanemarimo razlike i djelujmo zajedno

6

Bez obzira na politikanstske napade i kvalifikacije u pojedinim medijskim istupima određenih političkih subjekata, hoćemo da vjerujemo da svaki građanin Crne Gore, a time i svaka politička struktura i svaki društveni subjekt, razumiju složenost situacije sa kojom se, kao i cijeli svijet, suočavamo u ovom periodu, saopšteno je iz Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista.

”Takav pristup nam ne daje za pravo da ijednom riječju doprinesemo bilo kakvom javnom antagoniziranju, čak ni polemici”, naveli su u saopštenju.

Dodaju da jednostavno, nije vrijeme da ni gram društvene energije rasipaju na djelovanje koje nije usmjereno na uspješnost odbrane Crne Gore i crnogorskog društva od pandemijske pošasti.

”Podsjetićemo da je naša inicijativa usmjerena na aktivno participiranje Skupštine i svih poslanika u definisanju mjera koje će olakšati ekonomsku situaciju građanima i privredi i na efikasnu zakonsku podršku za formalizovanje tih mjera. Sugestija je da to radimo institucionalno, ozbiljno i sa punom odgovornošću predloga koje imamo.

Ne potcjenjujemo potrebu i da, svako od nas, upozna javnost sa svojim idejama. Štaviše! No, javno iznošenje ideja vezanih za saniranje ekonomskih posljedica treba da podrazumijeva i potrebu provjere izvodljivosti svake ideje, sa aspekta mogućnosti koje, kao država, imamo. A takvu provjeru možemo napraviti samo institucionalno, uz uvažavanje svih činjenica i argumenata. Ako te agumente zanemarimo, naši javno iznešeni predlozi biće samo prizemna animacija javnosti, po principu “bolje mlad i bogat, nego star i siromašan”, odnosno – trivijalni politički populizam i traganje za samodopadljivošću”, poručuju iz DPS-a.

Ako zaista, kako dodaju, ”želimo da damo konstruktivan doprinos, način postoji”.

”Taj način ne ugrožava ničija politička prava i procjene o potrebi bojkota Skupštine, ali svakako povlači razliku između populizma i ozbiljnih ekonomskih i drugih predloga, sugestija i ideja. Ko god se te granice ne boji, dobro je došao i svaki njegov predlog će ozbiljno biti razmotren, pa ma koliko njegova politička pozicija bila “na drugoj strani”. I definitivno nam neće biti problem da bilo kome priznamo da je prvi predložio ovo ili ono. Tu rang listu idejnog prvenstva neka pravi onaj ko misli da je Crnoj Gori potrebna. Takvo nadgornjavanje nas u DPS-u ne zanima, a sigurni smo da ne zanima ni većinsku Crnu Goru koja se, iz dana u dan, sve više sabira oko zajedničkog cilja – minimalizovanja posljedica ove epidemijske stihije”- zaključili su u saopštenju.

6 Comments
 1. M P komentariše

  NE ZNAM STA JE SAD OVO , PRE SAMO DVADESET DANA IH JE BILO VISE SA NJIHOVE STRANE, CUDO NEVIDJENO.

 2. Los Angeles Vasojevici komentariše

  Srbi strogo use i u svoje kljuse,spasavajte svoje porodice i gledajte da licno sebe i svoje najblize Srbe pomognete jer dps azdaja je u problemu i sve ce vise biti u haosu,ne gledajte njihovi tv,novine ili bilo kakve vidove oglasavanja vec citajte sveto pismo,knjige koje vas edukuju i vrijedno radite,a prije svega posjecujte crkve,manastire i hramove i za pomoc se obratite svom svesteniku ako vam je potrebna,jer cemo i mi pomagati samo Narodne kuhinje,i slati sto vise priloga nasoj crkvi i svestenstvu i nasoj srpskoj braci. Otklon od dps bagre i njihovih institucija u potpunosti. S vjerom u Hrista Boga i idemo u pobjede braco Sebi

  3
  1
  1. Crnogorac komentariše

   E govedo jedno fasisticko, idi u Srbiju pa tamo srbuj

   1. Živadin komentariše

    Ja bi radije ođe

 3. Živadin komentariše

  Nacionalno koordinaciono tijelo?
  Kako nacionalno,zar nijesmo građanska država a ako je nacionalno onda koje nacije?
  E ako je Crnogorske onda moje nije
  nego njihovo.Došlo je vrijeme ne da oni kukaju na 1918 već mi Srbi,i stvarno nikad više.Država koju sam mogao da prihvatim Црна Гора više ne postoji.Postoji Montenegro a njega ne volim

 4. Živadin komentariše

  Imam problem da prihvatim da moram da slušam i sarađujem sa ogromnim brojem Muhamedanaca u vlasti i njihovim odnosom prema tradiciji ovih prostora kao da oni nijesu dio korpusa koji je sprovodio najsuroviju okupaciju nad pravoslavnim narodom Црне Горе и Слободних Брда

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.