DPS prošle godine prihodovao preko 3,2 miliona eura

2

Demokratska partija socijalista (DPS) dobila je pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije na finansijski izvještaj za prošlu godinu. Najjača partija 2019. prihodovala je 3 miliona i 215 hiljada eura, i gotovo isto toliko potrošila.

Nešto više od polovine, odnosno blizu milion i 800 hiljada DPS je dobio iz državne kase a četvrtinu, odnosno gotovo 860 hiljada eura, iz opštinskih budžeta.

Od priloga se u partijsku kasu slilo 97 hiljada eura, a od članarina blizu 240 hiljada. Ostatak od 170 hiljada stigao je od prodaje imovine, i još oko 35 hiljada od zakupa.

DPS je 2019. što se tiče troškova, najviše – oko milion i 300 hiljada izdvojio za zarade zaposlenih, a njih je na kraju prošle godine bilo devedeset-četvoro.

Nakon toga, najviše je otišlo za reklamiranje – blizu 570 hiljada. U tom smislu, za tehničku produkciju i scenografiju tokom Kongresa, opštinskih izbornih konferencija, Dana partije i sjednica Glavnog odbora izdvojeno je blizu 270 hiljada eura, a za ostale reklame oko 265 hiljada. Prema detaljnom prikazu ovih troškova, DPS je 33 hiljade eura potrošila na uređivanje stranica na Fejsbuku i Instagramu a 264 hiljade otišlo je na usluge grafičkog dizajna, video i štampane materijale. Na primjer, za reklamni materijal – zastave, fascikle, kalendare, upaljače, hemijske, blokove za pisanje te majice sa štampom potrošeno je 80 hiljada eura.

Za naknade po ugovorima i konsalting usluge DPS je prošle godine potrošio 170 hiljada eura, a za gorivo i struju 165 hiljada. Iz partijske kase za prevoz, račune za mobilne telefone te poštanske usluge, izdvojili su oko 128 hiljada eura, za usluge štampe i fotografisanja oko 125 hiljada, te na službena putovanja i pomoć 107 hiljada.

U Izvještaju DRI stoji da je stalna imovina DPS-a, po nabavnoj vrijednosti iznosila oko 2 miliona i 700 hiljada eura, otpisanoj oko milion i 100 hiljada, i sadašnjoj milion i 600 hiljada eura.

(Vijesti)

2 Comments
  1. Rovca sa rovačkim kaunima komentariše

    Žali Bože tolike pare!

  2. Rovca sa rovačkim kaunima komentariše

    Žali Bože tolike pare

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.