DPS nije jedinstven: Rat klanova za prevlast u Tužilaštvu!

DPS nije jedinstven: Rat klanova za prevlast u Tužilaštvu!

Rat klanova unutar DPS-a proširio se i na tužilaštvo, nakon najnovije afere čiji je akter VDT Ivica Stanković, čija leđa jedva čekaju da vide pojedini pripadnici vladajuće partije, otkriva Borba.

Prema našim saznanjima, mjesecima unazad, iza kulisa traje bitka za prevlast u tužilaštvu, a nezadovoljna je ekipa okupljena oko “mojkovačkog klana”. Oni su bili protivnici Stankovića da nastavi mandat u v.d. stanju, ali nijesu imali dovoljno političke moći da to i spriječe.

Međutim, izbijanjem afere koju je otvorio Duško Knežević, jasno je da je ta ekipa dobila keca u rukavu i da će, najvjerovatnije, uspjeti u svom naumu.

Glavni protivkandidat Stankoviću, za funkciju v.d. šefa VDT-a, bila je Vesna Jovićević. Ona je bila kandidat meke struje unutar DPS-a, a ni ekipa iz Mojkovca nije imala ništa protiv njene kandidature, odnosno, izbora. Jasno je bilo da ona ne može imati većinu u odnosu na Stankovića, prije izbijanja nove afere.

Prema našim saznanjima, poražena ekipa iz DPS-a, koja je podržavala i gurala Stankovića, teško ili gotovo nikako neće progutati da Jovićević bude novi v.d.

Tako u prvi plan polako izbija Veselin Vučković, koji je uvijek, kada je gusto u tužilaštvu, kao najodaniji kadar vladajuće garniture, preuzimao v.d. funkciju.

Naravno, ruke poslije svega zadovoljno trlja i Glavni specijalni tužilac koji sada i formalno izbija u prvi plan, sa svim ingerencijama, mnogo većim od onih koje su vidljive običnom građaninu, jer je Ivica Stanković već iskompromitovan i nema mu povratka nazad.

U svakom slučaju, sve ovo jasno pokazuje pukotine unutar samog sistema koji više ne funkcioniše jedinstveno i da će uskoro sukob koanova da se javno manifestuje.

Related posts

3 Comments

  1. Djuro

    E’, tesko da ce tu biti bilo kakvog pomaka naprijed, moj prika. No ajd’, nema nam sto no da se nadamo ko do sad sto smo.

    Reply
  2. Pingback: Tužilački savjet odložio sjednicu: Ne smiju Ivici da produže mandat dok ne čuju Milov stav! - Borba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *