DPS nema šta da ponudi osim podjela: Država pred kolapsom, ekonomija ne postoji, turizma nema, a Milo izmišlja neprijatelje!

5

Poruke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića protiv SPC vidim u ključu homogenizacije njegovih pristalica pred izbore 30. avgusta, koji, po svemu sudeći, mogu da dovedu do smjene vlasti. On se tih izbora ozbiljno plaši, ozbiljno je uzdrman i zato traži neprijatelje, jer se homogenizacija najlakše čini kada imate spoljne neprijatelje.

Ovo je izjavio dugogodišnji diplomata i predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“.

“Crna Gora pokušava da stvori neku svoju crnogorsku naciju i crkvu kroz otklon prema Srbima i u negiranju zajedničkih etničkih korena. Mnogo gore od stvaranja crnogorske pravoslavne crkve, jesu optužbe Mila Đukanovića na račun Srpske pravoslavne crkve – da je ona u sprezi sa Moskvom i Beogradom i da podriva nezavisnost i stabilnost Crne Gore”.

S obzirom na činjenicu da su parlamentarni izbori u Crnoj Gori već za mesec dana, naš sagovornik Đukanovićeve poruke doživljava kao deo predizborne kampanje aktuelnog predsednika države, pogotovo što Mila, kako kaže, poznaje decenijama unazad.

Milu nepohodne teorije zavere i ugroženost od Rusije i Srbije

Predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga kaže da aktuelna crnogorska vlast može veoma malo da ponudi svojim građanima.

Crna Gora je pred finansijskim kolapsom, turizam je apsolutno na nuli, njihova ekonomija ne postoji, zadužuju se svakim danom sve više, a epidemija korone eskalira i prema broju stanovnika Crna Gora ima oko 10 puta više zaraženih nego što ih je u Srbiji. Ta situacija Milu Đukanoviću naravno da ne ide nikako na ruku i stvaranje teorije zavere i neke ugroženosti spolja je, prema rečima našeg sagovornika, neophodna.

„Naravno da Rusija i Srbija „menjaju” ceo svet pa onda i Crnu Goru i da su im oni onda „najnormalniji” i najgori neprijatelji. Milo pominje i Srbe koji žive u Crnoj Gori i kaže da oni nemaju nikakvog razloga da se smatraju ugroženim ali izražava nadu da će ih biti manje. To znači da on ide na dopunske pritiske prema onima koji se deklarišu kao Srbi i mislim da ta situacija ne obećava stabilnost i dobrobit Crnoj Gori,” rekao je Paić.

Militantni crnogorski nacionalisti

On naglašava da se ponavlja scenario koji smo već mogli da vidimo i prilikom prošlih parlamentarnih izbora kada je vlast u Crnog Gori baš u to vreme otkrila navodnu srpsko – rusku terorističku grupu od desetak ljudi koja je bila spremna da obori vlast, da „izvrši državni udar”. Čak su i naveli, podseća Paić, da je to oružje, sa kojim su ti navodni teroristi hteli da izvrše državni udar, bilo u depoima crnogorske vojske i policije.

„Očigledno je da u Crnoj Gori postoji određeni broj vrlo militantnih crnogorskih nacionalista. Uz pomoć njih i njihovih pritisaka Milo Đukanović obezbeđuje sumnjivu većinu za opstanak na izborima”, rekao je naš sagovornik.

5 Comments
 1. Posmatrac komentariše

  Prpa, mafijasu. Dolazi ono sto mora doci.

  19
  1
 2. Baja_California komentariše

  Istrosio se citav, vise nema sto ni rec…

  8
  1
 3. Kontra revolucija komentariše

  Svakom diktatoru vreme prodje, tako i Djukanovicu !!!.
  A njegove fukare su bili samo potrosna roba, koja ce morati njegove racune da poplaca !.
  Eh fukare, da ste znali !!!.

  6
  1
 4. Traktorist komentariše

  Neprijatelji NEZAVISNE CG su ustase spc ali mogu nam duvat

  1. Kontra revolucija komentariše

   Traktorist, danas opet u trecu smenu ?.
   Jel ti fale bodovi ?.
   Jbg. srece nemas !.
   Niska letvica Traktorist, niska !.
   Potrudi se malo, ostale ANB fukare su vec dobili i bananice !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.