DPS ne haje za opoziciju: Postoje svi uslovi za redovne parlamentarne izbore

5

U Crnoj Gori postoje svi uslovi za održavanje redovnih parlamentarnih izbora, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS), navodeći da opozicija već priprema teren da nakon očekivanog poraza na njima ima spreman alibi da izbori nijesu održani u fer uslovima.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić kazao je agenciji MINA da je apsolutno nesporna činjenica da se sa trenutnim izbornim zakonodavstvom mogu organizovati i sprovesti planirani izbori.

Upitan da prokomentariše navode opozicije da ne postoje uslovi za održavanje fer i korektnih izbora, Nikolić je naveo da smatra da su ti navodi očekivani.

Potrebno je, kako je rekao, prisjetiti se raznih poduhvata opozicije, kao što su bojkot parlamenta, pokušaji kreiranja afera, razni protesti, litije i ponuda za razne aranžmane oko vlade nacionalnog jedinstva.

„Kada sve to propadne i kada sistem pokaže svoju rezistentnost u odnosu na takve nasrtaje, opozicija pribjegava posljednjem manevru, odnosno pripremi terena da nakon očekivanog poraza ima spreman alibi u tome kako navodno izbori nijesu održani u fer uslovima“, kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, alternativa bi bila preuzimanje odgovornosti, podnošenje ostavki i napuštanje politike.

„Za takav korak opozicioni lideri ipak nemaju hrabrosti“, kazao je Nikolić.

On je dodao da je opozicija u Crnoj Gori postala svjesna da na izborima ne može da pobijedi DPS.

„Pobjeda DPS izvjesna je zbog superiornosti političkog programa te partije, značajno ozbiljnije personalne ponude koju nude, kao i zbog činjenice da za razliku od opozicije, tokom čitave četiri godine, rade predano i odgovorno na ispunjenju svojih predizbornih obećanja“, rekao je Nikolić.

Stoga, kako je naveo, crnogorska opozicija umjesto da radi na sopstvenom unapređenju, pokušava da vaninstitucionalnim pritiscima postane ili dio vlasti, ili da preuzme vlast u cjelini.

Upitan za tačan datum izbora, Nikolić je odgovorio da se ispunjava ono što je DPS govorio tokom čitavog mandata, a to je da neće biti nikakvih prijevremenih izbora i da će oni biti održani u zakonom predviđenom roku.

„Koji će biti tačan datum izbora ostaje da se vidi“, kazao je Nikolić.

5 Comments
 1. Kafanski filozorf komentariše

  Gle, ovaj vec sada proglasava pobedu!.
  Da ne pocnemo ponovo nesto sumnjati ?.
  Ili zna on nesto sto mi svi ne znamo ?.
  Covece pakuj kofere za Spuz!.
  Ovaj put se narod ne da prevariti!.
  A sendvice mozes ti san jesti!.

  8
  1
 2. Kodijacki Medved komentariše

  Ko si ti klepo poliveni da znas ima li uslova, ajde uzmi te bureke kod Vukcevica, posla te je Simovic prije po ure da se ne olade

  2
  1
 3. Ni-kola komentariše

  Pravi primjer beskičmenjaka, poltrona i partijske ulizice.Zgadi se čovjeku čim mi facu vidi, žali Bože opaljenog metka kad se rodio!

  8
  1
 4. Branislav komentariše

  Nikolicu to znaci da su licne karte odstampane,Migovi zamenici pripremljeni,stabovi za otkup licnih karata prosli obuku,zasticeni svedoci za novi drzavni udar spremni itd. itd. itd…..Ako je tako onda fer i korektni izbori mogu sutra poceti.I ova vlast je izabrana na takav nacin i stalno tvrde da su legitimni.SRAM VAS BILO.

  3
  1
 5. Q komentariše

  Postoje,jos da normalni biraci shvate da je jedina opozicija DF i da se opet glasovi ne rasipaju i ne zavrsavaju u torbi DPS-a.

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.