DPS: Laković da podnese ostavku i zaštiti sebe, PES i građane od poniženja koja im priređuje Spajić

0

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je poslanika Pokreta Evropa sad Miodraga Lakovića koji je i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju i zaštiti sebe i svoj poslanički klub „dalje kompromitacije i poniženja kojima ih izlaže njihov partijski šef Milojko Spajić„.

„Novi bijeg Spajića sa kontrolnog saslušanja u parlamentu, povodom nezakonitih odluka koje je donio u sektoru bezbjednosti, pokazatelj je nepoštovanja prema građanima i nerazumijevanja uloge Skupštine. Nije pitanje Spajićeve volje da li će doći na zakazano kontrolno saslušanje pred Odborom, već je to njegova obaveza, i ako to ne može da prihvati, trebalo je da ostane u Singapuru i bavi se privatnim biznisom, a ne da sjedi na poziciji predsjednika Vlade i ne radi ono što je u opisu njegovog posla“, saopšteno je iz DPS-a.

Spajić neće doći na kontrolno saslušanje pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu zakazanim za 16. jul, a iz njegovog kabineta je saopšteno da premijer nije u mogućunosti da prisustvuje sjednici Odbora zbog „već preuzetih obaveza“.

„Razotkrivanje karaktera Milojka Spajića i njegovo prihvatanje da samo zbog koristoljublja i svoje fotelje sroza ulogu premijera do te mjere, da djeluje poput lift boja Andrije Mandića, ne smije se odraziti na kontrolnu ulogu zakonodavne vlasti. Zna Spajić da izbjegavanjem dolaska u Skupštinu građanima koji ga plaćaju gura prst u oko, ali ne mora da misli o posljedicama, jer upravo dogovara uvođenje nacionalista i desničara u svoju vladu. Nema te fotelje koja je vrijedna prihvatanja ponižavajućeg statusa kojeg Spajić nameće Miodragu Lakoviću i svojim poslanicima, tražeći od njih da brane neodbranjivo. Vidjećemo da li je u PES-u ostao neko ko je kadar da prekine to mučenje. Laković je na potezu“, saopšteno je iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.