DPS je lako pročitati: Sve se unaprijed zna

3

Sve smo predvidjeli.. i to kao obični i neobaviješteni čitaoci novina. Sve, a posebno da je najveća zabluda očekivati da će ovaj kongres donijeti nešto novo..

Ovo neće biti nikakav kongres reformi pisali smo, koji je zakazan za sjutra… biće kongres Milove partije.. Slika njegove dominacije na štetu većine birača DPS-a i izvjesan put ka njegovom konačnom porazu u Nikšiću koji ga čeka. Simbolično odakle si krenuo tu se i vraćaš ..

Krug kojim svako završava svoj početak. Prosto je dosadno ponavljati koliko je istrošenih političkih trikova Milo opet koristio da bi zaveo svoju partijsku i crnogorsku javnost i najviše sebe.

Kaže Đukanović kako će 60% novih biti u Glavnom odboru te partije, većinom mladih. Da istina, tako je bilo uvijek, jedne odbaci druge imenuje, a jedno je sigurno ni jedni ni drugi se ne pitaju ništa, niti odlučuju.

Drugo, na čelu ostaje „nezamjenljivi Vođa“, jedini mogući predsjednik u ovakvom DPS-u. Istina i dalje „mlad“ iako je blizu šeste decenije, ali u stvari „politički star“ dotrajao, nastaviće „reformski“ da upravlja „novim“ mladim uzdanicama da će oni biti „radosni“ zbog novih poraza.

Treće, na vrhu stranke treba dovesti mlade, ali gubitnike, da bi se glavni gubitnik Milo osjećao komfornije… Sjećate se koliko smo to puta ponavljali ističući prvo Ivana Vukovića gradonačelnika Podgorice, mladog „Milovog jastreba“ u čijem je mandatu DPS u glavnom gradu doživio najveći poraz u svojoj istoriji, ili Andriju Nikolića, njegovog ličnog omiljenog i bivšeg novinar-a, ukoliko ne računamo Tamaru Nikčević, je takođe doživio dramatične rezultate na posljednjim izborima u njegovom i Milovom gradu, je Đukanović predložio kao kandidate za potpredsjednike..

I evo ih, sinoć ih je lično Milo predložio, i ne samo njih, da bi pokazao kontinuitet svog nepotizma. Milo je za jednog potpredsjednika predložio svoga kuma Nikolu Rakočevića, kao i sina nekadašnjeg bliskog prijatelja dr Dizdarevića iz Bijelog Polja koji je decenijama bio u ime ovog grada u vrhu Milove stranke, dinastija se nastavlja.

Tu je i dr Jefto Eraković, bivši direktor Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, takođe iz Nikšića. Četvrto, morao se izmisliti „krivac“, Duško Marković je bio idealan za tu ulogu, upkos činjenici da je sinoć do kasno uporno odbijao da povuče svoju kandidaturu za potpredsjednika.

Bio je predsjednik Vlade koja je izgubila izbore braneći Milov zakon protiv crkve i bio je prava ličnost na kojoj će Milo novim i mladim početnicima održati jeftini kurs o kažnjavanju gubitnika na samom vrhu što bi trebalo da razvije osjećaj strahopostovanja kod novih uz farsičnu amnestiju samog sebe kao glavnog krivca.

Sve ovo već decenijama gledamo i slušamo i zato je bilo sve lako i predvidjeti, jer Milo ne zna drugačije nego da „gospodari“ i ubija „demokratiju“ posebno u svojoj stranci, i tako izaziva posljednju živost iz nje pretvarujući je u okoštalu, utamničenu i bezidejnu strukturu za bilo kakav novi reformski iskorak ili korak budućnosti.

I za kraj da iskoristimo onu čuvenu od Valtazara Bogišića „Što se grbavo rodi vrijeme ne ispravi“.

Izvor: Nacionalist

3 Comments
  1. Tom komentariše

    Predvidivi su. Ali suština je ista, pogubljeni ste i nema vam vađenja više.

  2. Ivi komentariše

    Greška, velika. Odvešće ih u sunovrat. Greška.Nikada više sa koalicija a ne mogu dić od 30%

  3. Kole komentariše

    Kakva je razlika između njega i Sloba Miloševića

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.