DPS: Do kraja jula spremna rješenja za izborne zakone

0

Iz Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista saopšteno je da se rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstv, uprkos bojkotu opozicije, odvijao kontinuirano i efikasno.

Iz DPS-a su reagovali povodom, kako navode, raznih spekulacija koje se plasiraju ovih dana u javnosti o radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

“Kao rezultat tog rada, do kraja jula ćemo imati spremna sva rješenja za izborne zakone koja neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će ono što smo do sada uradili, poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor i nastavka dijaloga o izbornom i drugom zakonodavstvu. Okolnost da smo uvažili sve preporuke međunarodnih organizacija, civilnog sektora i akademske zajednice povodom izbornih zakona, treba da raduje sve u Crnoj Gori. Međutim, ne čudi zlurado i neistinito negiranje aktivnosti u Skupštini povodom izbornih zakona jer je to nastavak opozicione opstrukcije. Ipak, spremni smo na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja”, saopštili su iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.