DPS: Desio se jedan u nizu šovinističkih ispada navijača u posljednje tri godine, problem mora da riješi nova Vlada

0

Možda neko i vjeruje u slučajnosti, ali porast mržnje i šovinizma na našim fudbalskim stadionima upravo se dešava u posljednje tri godine, koliko i traje proces potpunog unižavanja građanske Crne Gore i relativizacije svake situacije koja je donedavno bila nezamisliva u crnogorskom društvu, saopšteno je iz DPS.

„Jer, sjetićemo se izliva šovinizma 2021. godine na utakmici Budućnost – Dečić, takođe u finalu Kupa Crne Gore, tada na račun Albanaca. Sjetićemo se i sramnih događaja iz 2022. godine, sa utakmice Petrovac – Jezero, kada se dio crnogorske javnosti zgražavao na dotad nezapamćenom primjeru šovinizma iz mržnje, podstaknutog direktno iz rukovodstva jednog prvoligaškog kluba“, naveli su iz DPS-a.

Sinoćnji događaj iz Podgorice, kako su dodali, samo je nastavak trenda propasti, koji po svemu sudeći ne zaobilazi sportska borilišta.

„Očekivati od ove Vlade da se pozabavi tim problemom – bilo bi potpuno uzaludno. Ipak, obećavamo građanima da će naredna vlast, u kojoj će biti Demokratska partija socijalista, sa svim nadležnim institucijama, počev od FSCG do Uprave policije, istrajavati u rješavanju ovog problema – koji ne smije da bude novo lice crnogorskog klupskog fudbala“, zaključili su iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.