Mladen Mikijelj

DPS agenti iz ANB-a ne miruju: Sa lažnih profila i stranica lažima kreiraju javno mnjenje!

15

Djelovi DPS-a iz bezbjednosnih struktura i dalje kontrolišu više od 2.000 lažnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk, saznaje Borba u obavještajnim krugovima.

U tu svrhu su i napravljene određene stranice preko kojih se plasiraju lažne informacije.

Preko tih profila i stranica, kreira se javno mnjenje i vrše podmetanja, kako bi se destabilizovala poloitička scena.

Danima traju akcije ANB profila koji udaraju na sve oni koji su godinama bili stožer opozicione borbe protiv DPS-a.

Svi ti profili su u cilju kreiranja javnog mjenja, jer su društvene mreže postale glavni mediji, bez cenzure, kako u svijetu, tako i na našim prostorima.

“Kreirana je baza lažnih profila koji dijelom služe za praćenje određenih lica za koje je procijenjeno da imaju određeni uticaj na društvenim mrežama. Prate se opoziciono nastrojena lica ali i partijskih botovi koji su preplavili društvene mreže”, otkriva naš izvor.

Trenutno se takođe radi na razvijanju softvera pomoću koga je moguće da se detektuju moguće rizične aktivnosti u određenim regijama, koji se bazira na tome da analizira sadržaj koji korisnici postavljaju na svojim profilima.

Kako da znate da je neki nalog na fejsbuku lažan:

1. Ako je profil ili stranica napravljen u poslednjih godinu dana.

2. Ako na profilu nema starijih objava od jedne godine, a vodi se kao registrovan prije više od 10 godina.

3. Većina lažnih profila ima samo jednu sliku na profilu ili više različitih slika postavljenih isti dan.

4. Korisnik ima preko 500 zajedničkih prijatelja sa vama.

5. Nema nikakve interakcije među prijateljima, lajkova, komentara….

6. Profilne slike su previše dobre da bi bile realne

7. Obavezno uradite gugl pretragu slika kako bi provjerili da li je osoba sa slike prava

15 Comments
 1. Nevena komentariše

  Naravno da ne miruju! Njihov šef se bori da preživi na političkoj sceni. Ali je na aparatima. Ne može nikad biti ono što je bio. Nikad više neće moći da krade. Zna se gdje je mjesto lopovima!

  1. Црна_Гора komentariše

   Potpuno Slomiti FASISTE Nato montenegro Dps.
   Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora.
   Sloga bice poraz vragu…
   Procesuirati i HAPSITI Fasiste i Kriminalce.

 2. Bon komentariše

  Tako su se bili okomili na heroja Medojevica jer je on pencilin za njih, i znaju da bi njihova spijunska imena bila objavljena na svim banderama Crne Gore. Ali doci cemo i do toga. Samo FRONT oslobadja.

 3. Marko komentariše

  Posljednji trzaji dpsa…

 4. Fatic komentariše

  A Srbijanskih saradnickih profila preko 15.000 koji ucestvuju po drustvenim mrezama Bosne, CG. Milacic, Dajkovic i ostali uglavnom imaju komentare i podrsku sa takvih profila Istrazite malo to nezavisni novinari.

 5. Lange komentariše

  Evo in4s uveni srpski portal pravi od muslimana iz bp muzičku zvijezdu bravo bravo.nemamo ništa svoje.tako je.zato nam je sve ovako mi se bavimo svima a svi drugi samo o sebi.i šta in4s prenosi sve onakve objave koje kakvih karikatira samo zastrašuju i potpiruju.šta neki adžić ridjak kaže ovom filipu adžiću pta će im ovo neznam.i borba isto.sta se desi ovo ljudi sa ovim portalima koji izniješe pobjedu nad dps šta im se desi posle izbora o čemu se radi

 6. Vlado komentariše

  Sve ste u pravu. Svaka čast. Podrška vašem portalu.

 7. Realan komentariše

  Od Gradjanina ,,pjevaca,, nije ni jedan portal napravio zvijezdu.To je prije svega,ucinio njegov talenat i trud.Znaci ako je neko pripadnik 2 vjere ili nacije treba od svih medija,u ovom slucaju srpskoga,da bude bojkotovan.Osim ako napravi neku inkriminisanu radnju pa da se cuje na sva zvona.Zalostan komentar i sa lako prepoznatljivom pozadinom.Zalosno.

 8. E viva komentariše

  Kakve ste vi budale, pa čiji je čovjek na čelu ANB… NIJE MILOV NEGO DF..

 9. Roberto komentariše

  Svim četnicima ćemo je …at ma..ter

 10. Ivi komentariše

  Momak je unikat, on je ponos Crne Gore. Kad on bude pjeva doći će Balkan. Marš stoko jedna, dijete su poslali da snima ploču sa Brwgovićem Tifom i Marijom Šerifović. To i takvo rijetko zasija,a momak je skroman vaspitan. I Bog na nas pogleda. Marš budaletina.

  1. Fadila komentariše

   Sramota je ovo sto pisete o malome, znam mu porodicu, majka mu je pravoslavka, on je iz muzicke porodice,

   1. Lange komentariše

    Ćuti bre uhapsili su me za obični komentar i muslimanka me je napala što pričam eksvicom.sve nam uzeste muslimani bre život nam 4 generacije uništiste.dokopali se mila i ucena pa poslovi pa socijale pa tudje njege.ćuti bre nadate nikom sem muslimanu kuću na karabuško napravit.čuda činite 30 god ovuda sve vam prolazilo pa ste sad malo neurozni.ista stvar i sa šipcima.a sve vam je to polazilo za rukom što ste nas mrčove zavadili na srbe i crnogorce.sve ste vi bili ovo smutili ali nećete više.oćete srebrenicu a sve ste pravoslavne grobove izlomili i izvrnuli po bosni ko bijesna paščsd ,pu

    1. Kasijus komentariše

     Jadan li si majka te nemala pih.

 11. lorena komentariše

  Neka kreiraju taman da vide koliko im je popularnost otpala, koliko su ustvari izgubili i koliko nemaju kud. Neka ih neka i oni placu sto propadaju bezpovratnoo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.