Dopuna krivične prijave protiv Jovanića, Pažina…

2

Predstavnici „Drvoimpeksa–Mervel“ a.d, nakon otkrivanja novih dokaza o djelovanju, kako kažu, kriminalne grupe bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, podnijeli su dopunu krivične prijave glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Jovanić bez pravnog osnova ukinuo privremenu mjeru koju je donijela sudija Privrednog suda Dragica Sekulić, te tako omogućio kompaniji „Čelebić“ d.o.o. da nastavi sa gradnjom nelegalnog objekta na zemljištu „Drvoimpeksa–Mervel“ a.d. kod dvorca na Kruševcu u Podgorici.

Osim Jovanića, krivična prijava podnijeta je i protiv Milanke Otović, direktorice u Ministarstvu finansija Crne Gore, Zorana Pažina, tadašnjeg ministra pravde, i Dragana Šćepovića, sudije Osnovnog suda u Podgorici.

„Ova službena lica su protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, nevršenjem službene dužnosti, protivpravno pribavili Tomislavu Čelebiću, vlasniku DOO „Čelebić“ iz Podgorice, imovinsku korist od više miliona eura i za taj iznos oštetili državu Crnu Goru, kao i preduzeće AD „Drvoimpeks–Mervel“ iz Podgorice za višemilionski iznos“, piše u prijavi.

Napominju da se imovina vodila na AD „Drvoimpeks–Mervel“ prije i nakon ukidanja privremene mjere, kao i da je objekat izgrađen suprotno građevinskoj dozvoli, što je utvrđeno u nalazu inspektora za urbanizam Siniše Minića.

„Ukidajući privremenu mjeru, kompanija „Čelebić“ d.o.o. je zauzvrat fiktivnim radnjama upisala stan od 57 m2 na Jovanićevog kuma Z.P. iz Tivta. Nakon hapšenja Jovanića, Z.P. otpočinje proceduru prodaje stana ili samo promjenu depozitara na Lj.Đ, advokaticu iz Podgorice, suprugu advokata P.Đ, koji zastupa Blaža Jovanića, iako na čitavoj zgradi postoje zabilježbe spora“, navodi se u prijavi koju je „Danu“ dostavio Veljko Asanović.

Stanove dobili i Simović i Mugoša

Prema njegovim riječima, sumnjaju u potplaćivanje državnih službenika.

„Da je potplaćivanje državnih službenika praksa kompanije „Čelebić“ d.o.o. dokazuje to što u istoj zgradi stan ima i Milutin Simović, bivši ministar poljoprivrede, a sumnja se da ga je dobio takođe iz posla s kompanijom „Čelebić“ za izdavanje državnog zemljišta po manjoj cijeni radi sadnje maslina na Primorju. Simptomatično je da se u istoj zgradi nalazi i stan Miomira Mugoše, bivšeg gradonačelnika Podgorice, pa osnovano sumnjamo da je i on učestvovao u malverzacijama sa zemljištem“, naveli su podnosioci prijave.

„Predmetno zemljište nesporno je vlasništvo „Drvoimpeksa–Mervel“ a.d, a zbog raznih pravnih mahinacija i potplaćivanja državnih službenika, od katastra do sudova u Podgorici i Nikšiću, podneseno je više krivičnih prijava. Još se vodi sudski postupak za koji se nadamo da će uskoro biti riješen u našu korist, jer sve što smo do sada tvrdili ispostavilo se da je istina. Nažalost, višemilionsku odštetu će da plati država, dok će stanovi u toj zgradi pripasti našoj kompaniji, jer se radi o nesavjesnim graditeljima, ali i kupcima koji jasno imaju uvid kroz zabilježbu spora – tvrde podnosioci prijave i pozivaju Specijalno državno tužilaštvo da podigne optužnicu protiv pomenutih lica.

„Čelebić“: Svu dokumentaciju dostavićemo nadležnima

Iz kompanije „Čelebić“ saopštili su da nisu upoznati da je podnijeta krivična prijava u predmetnom slučaju.

„Sve potrebne informacije i dokumentaciju prezentovaćemo nadležnim organima, ukoliko utvrde da postoji potreba za tim. Takođe, ne želimo ovim putem da komentarišemo postupak o kojem nijesmo obaviješteni zvaničnim putem“, saopšteno je „Danu“ iz te kompanije.

2 Comments
  1. Bodler komentariše

    Da nije mozda dobio i stan od Zara Burica jer je 6 godina uspjesno drzao u fioci sporove protiv Utip Crna Gora?

  2. Golub komentariše

    U toj zgradi vise od 50% stanara nema dokaze o novcanoj transakciji za kupovinu. Lako je zakljuciti kako i zasto su ih dobili samo ako se preispitaju , no cini se da nece jer bi to bio zaista znak da se mijenja sistem.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.