Dominik Tim: Nole, Rafa, ali Federer će uvijek imati najveći uticaj na tenis

1

Austrijanac Dominik Tim veruje da će Rodžer Federer, bez obzira na to šta do kraja karijere urade Novak Đoković i Rafael Nadal, uvijek imati najveći uticaj na tenis.

Osvajač US Opena 2020. nema dilemu da je Švajcarac preokrenuo istoriju tenisa i da je imao ogroman uticaj na sport u globalu.

“Mislim li da tenis možda nema najvećeg u istoriji, kao, na primjer, košarka. Da li je moguće da Novak ili Rafa budu rezultatski najuspješniji, a Rodžer najuticajniji i najznačajniji za sam sport?,“ upitao je Tim i odmah dao odgovor.

„Da, definitivno je moguće. Bez obzira koliko će Rafa, Novak ili bilo ko drugi imati pobjeda u budućnosti. Rodžer će uvek biti onaj koji je najviše uticao na tenis.“

Dvadesetdevetogodišnji Austrijanac nekad je bio treći reket svijeta, a posle silnih problema sa povredama trenutno je tek 96. na ATP listi.

„Mislim da je Federer uticao na svaki sport zbog svog karaktera, svoje posebne aure. Mislim da je podigao tenis na viši nivo i da su svi imali korist od toga. Svi treba da mu budemo zahvalni,“ poručio je Tim.

 

 

(sk)

1 Comment
  1. Bure komentariše

    Ovaj degenerij iz Austrije je vazda lajo protiv Djokovica…..Federer je jedino kao bizbismen bolji od ove dvojice….Samo od Japanske sportske najvece firme je zaradio 600 mil…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.