Dom zdravlja Podgorica: Neprimjerene najave o formiranju parazdravstvenih komisija

0

Dom zdravlja Podgorica saopštio je danas da je neprimjerena najava gradonačelnika Ivana Vukovića o formiranju posebne komisije za, kako je naveo, zaštitu i unaprjeđenje zdravlja građana u glavnom gradu.

Vuković je juče najavio da će se komisija baviti analizom različitih aspekata epidemiološke krize, implementacijom mjera koje propisuje Institut za javno zdravlje i njihovom kontrolom. Rekao je da će na čelu komisije biti dugogodišnji direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić, a da će članovi biti ljekari Novica Vujošević, Vesna Miranović i Slađana Vujačić.

“Kolege koje gradonačelnik pominje i imenuje – od kojih je jedan bio rukovodilac zdravstvene ustanove 15 godina, a drugi član državnih timova za borbu sa virusom korona od 16. marta prošle godine – pozivamo da umjesto ‘komisijskog’ analiziranja sadašnjeg stanja pandemije, analiziraju svoj dosadašnji rad i greške koje su dovele do trenutnog stanja, i da na taj način daju puni doprinos ovoj borbi koju vode zvanične zdravstvene institucije na čelu sa Ministarstvom zdravlja”, navodi se u nepotpisanom saopštenju Doma zdravlja.

Poručili su da nemaju “prostora za političku gimnastiku”, niti da će ta zdravstvena ustanova u tome učestvovati, već da bi gradonačelnik trebalo prvo da kontaktira Dom zdravlja, ako postoji iskrena potreba da pomogne.

Poručili su da je više od 600 zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica na prvoj liniji odbrane od koronavirusa spremno da u svakom trenutku pomogne sugrađanima, ali da ne dozvoljavaju da se njihov rad, kao i rad zvaničnih zdravstvenih institucija, “umanjuje kroz najave formiranja parazdravstvenih gradskih ‘komisija’.”

“Pozivamo na razum i odgovornost. DZ svoj posao profesionalno obavlja i ne želimo da nepromišljenim potezima i formiranjem ‘paralelnih’ komisija – ne ulazeći u razloge formiranja istih – građani budu dovedeni u zabludu, koja može da ima posljedice po zdravlje svih građana Podgorice”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.