Doktorand Maja Čabarkapa: Odbila stipendiju režima od 52.000 jer ne želi da uzme novac od vlasti koja zatire srpski narod i SPC! (FOTO)

12

Maja Čabarkapa, doktorand mikrobiologije na PMF-UCG, ispisala je novu stranicu odbrane svetinja i učinila ponosnim sve Pljevljake i slobodne građane Crne Gore.

Naime, ova mlada naučnica raskinula je Ugovor o dodjeli stipendije za doktorska istraživanja vrijedan preko 50 hiljada evra, istakavši da ne želi na bilo koji način da ima vezu sa vlašću koja zatire srpski narod i pravoslavlje.

O ovoj odluci obavijestila je i ministarku nauke, Sanju Damjanović. Poruku Maje Čabarkape prenosimo integralno.

„Poštovana gospođo Damjanović,

Silom prilika bila sam prinuđena da propratim društveno-političke prilike u Crnoj Gori. Tako, već jedno mjesec i po-dva aktivno pratim aktuelna dešavanja, a onda sam samoinicijativno proučila i sastav trenume Vlade i višedecenijski način odlučivanja/djelovanja, te rad parlamenta od 7. novembra 2016. na ovamo.

Nažalost, ustanovila sam diskriminaciju, narušavanje osnovnih ljudskih prava i nedemokratičsnost/apsolutizam. Sve bi ovo možda nekako bilo i „podnošljivo i „fair game“ da nisam primijetila i opasne, agresivne, javne i krajnje bezobrazne satanističke tendencije i rituale orkestrirane od strane vladajuće garniture.

Sporni „zakon o slobodi vjeroispovijesti“ je samo vrh ledenog brijega. Meni je zaista žao da primjetim da ste i Vi dio svega toga – pobornik ili neko ko sve to prećutno podržava, jeg Vas prevashodno cijenim kao stručnjaka ali i Vaš rad u okviru Ministarstva.

Kao Srpkinji, vjernici SPC ali i Crnogorki i kosmopoliti meni moja duhovnost, čast, ljudsko dostojanstvo, razum i patriotizam ne dozvoljavaju da imam bilo kakve veze sa svim tim, niti da prećutno gledam i samim tim sudjelujem u pokušajima zatiranja mog Srpskog naroda i mog pravoslavlja u ovoj državi.

 

12 Comments
 1. Zi zu komentariše

  Svaka čast đevojko!
  Ljudi, Srbi…ako bude trebalo skupicemo po 1€ za doktorat…da je podržimo, ovakvih nasih ljudi je na hiljade otišlo zbog ove nakaradne vlasti!

  64
  12
 2. Vladimir komentariše

  Što sad čovjek da kaže? Naklon do poda!!!

  64
  9
 3. Delta City komentariše

  Majo, sve ti se u zivotu pozlatilo.

  59
  7
 4. Primorac komentariše

  Djevojko ti si dobila stipendiju dok si živa! Nije sve na prodaju, nekad teži put na kraju bude lak.

  40
  7
 5. Traktorist komentariše

  Jbo evre, splovila daj 😂😂😂

  4
  20
 6. Munja komentariše

  Je li slavila Oluju..

  7
  31
 7. NIKOLA komentariše

  MAJO ŽIVA BILA!

  22
  5
 8. neko zvoni komentariše

  Srbijo, ako ova mlada naucnica bude zrtva sadasnje vlasti u crnoj gori, ne dozvoli da zavrsi u kanadi ili u svedskoj, vec joj obezbjedi mjesto u n aucnim ustanovama u beogradu, novom sadu ili kragujevcu i da se jednog dana vrati kao profesor u podgoricu.

  32
  5
 9. Munja komentariše

  Može predavati u Vučitrn.. Srbija da ne dozvoli, hahaha. Pa iz Srbije svako normalan, ispod 40 godina starosti, odlazi.. A ova blećka je zove u Serbien, hahaha

  8
  17
 10. akvarius komentariše

  Bravo djevojko,od Boga ces dobiti stipendiju a to ne moze svako.

  13
  3
 11. flamantes komentariše

  Eto vam je u Srbiju

  6
  1
 12. nosikiriki komentariše

  Kakav kreten ženski da Bog mili sačuva.Prosto je ne vijerovatno da jedan doktorant ne zna da joj stipendiju daje DRŽAVA ne vlast ni politika u njoj.Ako odbija stipendiju jer ne priznaje državu onda bi trebala da vrati državljanstvo i na taj način pokaže svoj protest.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.